18
març
2020


Comparteix a les xarxes

Per tercer any consecutiu, Catalunya ha estat escollida com la millor regió per invertir al sud d’Europa durant el període 2020-2021, després d’analitzar unes 150 regions i haver-ne avaluat criteris de connectivitat, clima de negocis, potencial econòmic, capital humà, estil de vida i l’estratègia de captació d’inversions estrangeres.

 

Aquesta ha estat la valoració de la publicació fDi Magazine del grup Financial Times, que ha situat Catalunya en el primer lloc per davant de la Comunitat de Madrid i Llombardia (Itàlia) en la regió del sud d’Europa.

Si es considera tot el conjunt d’Europa, Catalunya es situa en 15a posició en un llistat que dominen la regió de París (França), Dublín (Irlanda) i Renània de Nord-Westfàlia (Alemanya). Madrid se situa 18a.

Les reaccions a aquesta notícia no s’han fet esperar. La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha celebrat el reconeixement de fDi Magazine entenent-la com una confirmació de que “Catalunya és sinònim de confiança i de futur” i una constatació de que Barcelona es consolida amb aquesta distinció com un hub d’inversió tecnològica.

La consellera destaca que cal tenir present, a més, que la classificació de la publicació del grup Financial Times situa Catalunya “en molt bona posició malgrat un context gens fàcil amb condicionants geopolítics com el Brexit i guerres comercials”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades