11
agost
2020


Comparteix a les xarxes

● Així ho reflecteixen els indicadors del ‘Digital Economy and Society Index’ (DESI)

L’informe de la Comissió Europea analitza 44 indicadors agrupats en cinc dimensions

Catalunya és el cinquè territori més digitalitzat d’Europa, només per darrere dels països nòrdics, i es consolida com a país digitalment avançat i capdavanter dins la Unió Europea. Així ho reflecteixen els indicadors del ‘Digital Economy and Society Index’ (DESI), que elabora anualment la Comissió Europea, i que atorga a Catalunya un grau de digitalització d’un 62,47%, 10 punts per sobre de la mitjana europea.

Aquesta xifra del 62,47% del grau de digitalització de Catalunya amb els indicadors DESI 2019 la posiciona només per darrere dels països nòrdics (Finlàndia, Suècia, Dinamarca) i dels Països Baixos, territoris que, històricament, han liderat el desenvolupament de la digitalització a Europa. Catalunya queda, doncs, per davant de països com ara el Regne Unit, Irlanda, Luxemburg o la mateixa Estònia, considerada un e-Estat.

L’informe de la Comissió Europea analitza un total de 44 indicadors agrupats en cinc dimensions: connectivitat, capital humà, ús de serveis d’Internet, integració de tecnologia i serveis públics digitals i, en aquest sentit, cal destacar que Catalunya obté resultats superiors a la mitjana europea en les cinc dimensions. En relació amb la connectivitat, Catalunya és capdavantera en cobertura de banda ampla mòbil i és la segona en implantació de banda ampla ràpida. Ara mateix, el Govern català està desplegant la xarxa de fibra òptica pública per garantir l’accés de fibra òptica arreu del país.

En relació als serveis públics digitals, Catalunya aconsegueix la cinquena posició i és líder en e-health gràcies a la total extensió de l’intercanvi de dades mèdiques i a la recepta electrònica, i se situa en la millor posició en serveis públics digitals per a empreses. D’altra banda, en l’ús d’Internet és líder en usuaris habituals (97,2%) i en compres online (91,5%), i és desena en integració de tecnologia a les empreses.

Enguany és el primer cop que es presenten els resultats del DESI calculat per a Catalunya d’acord amb la metodologia emprada per la Comissió Europea. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad de la Universitat de Deusto i el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), amb la col·laboració de la Fundació i2CAT i de l’Idescat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats