17
desembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • L’any 2015 es va arribar al rècord de 587.000 m2 contractats al sector logístic
  • Una part important de la contractació l’estan fent empreses del sector de l’e-commerce

L’any passat la contractació logística a Catalunya va assolir les xifres més altes dels darrers set anys. En concret, l’increment respecte de l’any anterior va ser del 90% i es va arribar al rècord de 587.000 m2 contractats. Són dades facilitades per la consultora immobiliària Estrada & Partners.

Cara a aquest 2016, les xifres aconseguides en el que portem d’any fan pensar que es tornaran a registrar xifres de contractació similars. El sector es mostra optimista i hi ajuden algunes operacions destacades, com ara la d’Amazon, que va tancar abans de l’estiu la compra d’una parcel·la al Prat de Llobregat de 150.000 m2, on construirà un centre logístic per servir el sud d’Europa. Cal destacar que una part molt important de tota la contractació logística l’han portat a terme empreses vinculades al sector de l’e-commerce, que valora molt la qualitat de les comunicacions i l’accés a infraestructures.

Segons les dades de la consultora JLL, en l’acumulat dels tres primers trimestres de l’any el mercat logístic ha tancat operacions per un total de 418.287 m2, una xifra que segons fonts de la consultora permet també pensar en repetir el rècord del 2015, doncs la demanda s’ha mantingut molt alta malgrat la poca disponibilitat d’espais. En aquest sentit, les possibilitats ara mateix de tancar operacions que superin els 10.000 m2 són escasses.

Catalunya es el principal centre logístic del sud d’Europa i de la Mediterrània, i disposa d’una completa xarxa d’infraestructures i d’empreses dedicades al transport i la logística. La iniciativa Barcelona Catalonia la formen un conjunt de projectes a l’àrea metropolitana, així com l’oferta logística més important a l’entorn del Corredor del Mediterrani., amb l’objectiu de consolidar Barcelona i Catalunya com a hub logístic del sud d’Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades