22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya va constituir el passat 2016 un 18,6% més de societats que l’any anterior
  • Entre gener i octubre es van superar el nombre d’empreses exportadores de tot el 2015

Catalunya va constituir el passat 2016 un 18,6% més de societats que l’any 2015 i va assolir les 22.256 empreses creades. Aquesta xifra, provinent del Registre Mercantil i publicada per l’Idescat, suposa la xifra més elevada dels últims 9 anys. Catalunya, a més, lidera la creació de noves empreses a tot l’Estat espanyol i concentra el 21,7% del total de noves societats constituïdes.

Fonts d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, destaquen que les dades són el símptoma de que el teixit empresarial català mostra confiança en l’economia catalana i en la seva competitivitat, i que cada any les empreses catalanes exporten i inverteixen més en innovació i R+D, acceleren l’activitat industrial i creen més llocs de treball sobre les bases d’una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit.

D’altra banda, Catalunya ja va superar en el període gener-octubre del 2016 el nombre d’empreses exportadores regulars de tot l’any passat, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Durant els primers 10 mesos de l’any es van registrar 16.604 empreses que van exportar de manera regular –durant els darrers 4 anys de manera consecutiva-, una xifra superior a les 16.422 empreses que van fer-ho durant tot l’any 2015.

Les companyies exportadores regulars catalanes representen el 34% de les companyies exportadores regulars de l’Estat espanyol. Aquestes dades permeten concloure que les empreses catalanes no només tenen interioritzada la importància de sortir a l’exterior, sinó que ho fan de manera estratègica, planificada i de forma constant, segons ressalten també des d’ACCIÓ.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats