22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya va constituir el passat 2016 un 18,6% més de societats que l’any anterior
  • Entre gener i octubre es van superar el nombre d’empreses exportadores de tot el 2015

Catalunya va constituir el passat 2016 un 18,6% més de societats que l’any 2015 i va assolir les 22.256 empreses creades. Aquesta xifra, provinent del Registre Mercantil i publicada per l’Idescat, suposa la xifra més elevada dels últims 9 anys. Catalunya, a més, lidera la creació de noves empreses a tot l’Estat espanyol i concentra el 21,7% del total de noves societats constituïdes.

Fonts d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, destaquen que les dades són el símptoma de que el teixit empresarial català mostra confiança en l’economia catalana i en la seva competitivitat, i que cada any les empreses catalanes exporten i inverteixen més en innovació i R+D, acceleren l’activitat industrial i creen més llocs de treball sobre les bases d’una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit.

D’altra banda, Catalunya ja va superar en el període gener-octubre del 2016 el nombre d’empreses exportadores regulars de tot l’any passat, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Durant els primers 10 mesos de l’any es van registrar 16.604 empreses que van exportar de manera regular –durant els darrers 4 anys de manera consecutiva-, una xifra superior a les 16.422 empreses que van fer-ho durant tot l’any 2015.

Les companyies exportadores regulars catalanes representen el 34% de les companyies exportadores regulars de l’Estat espanyol. Aquestes dades permeten concloure que les empreses catalanes no només tenen interioritzada la importància de sortir a l’exterior, sinó que ho fan de manera estratègica, planificada i de forma constant, segons ressalten també des d’ACCIÓ.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia