18
juliol
2017


Comparteix a les xarxes

  • La xifra representa un 2,4% més que l’any anterior i estableix un nou rècord històric
  • Aquesta tendència a l’alça de les inversions estrangeres es manté en aquest 2017

El Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat ha recalculat recentment a l’alça les dades d’inversió estrangera a Catalunya corresponents a l’any 2016, que reconeixen 5.051,5 milions d’euros d’inversió productiva, per sobre dels 4.857 milions fets públics el passat mes de març.

Amb aquesta nova xifra, l’any passat va ser el millor any per a Catalunya pel que fa a captació d’inversió estrangera des de l’any 1993, quan es va començar a elaborar aquest registre. La xifra representa un 2,4% més que l’any anterior (4.936 milions) i estableix un nou rècord històric.

Aquesta tendència a l’alça de les inversions estrangeres es manté en aquest 2017. Durant el primer trimestre d’enguany Catalunya ha captat 856 milions d’euros, xifra que suposa la millor dada en aquest període en tota la sèrie històrica, i que representa un augment del 69% respecte del mateix trimestre de l’any passat. En aquest sentit, cal destacar que entre els anys 2010 i 2016 s’ha superat la barrera dels 3.000 milions anuals excepte l’any 2012.

Fonts del Govern català destaquen que la magnitud de les inversions durant els últims anys es deuen a un conjunt de factors que fan atractiu el territori català per als inversors, com ara un estil de vida atractiu, una economia molt diversificada i industrialitzada, i talent de les persones en un ecosistema ideal per a les ‘start-ups’, en un entorn geogràfic estratègic i amb infraestructures molt importants a tots les nivells.

[07/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades