22
maig
2017


Comparteix a les xarxes

  • El Global 3D Printing Hub ocuparà més de 10.000 m2 al Campus Diagonal-Besòs
  • A Catalunya la impressió 3D està generant un fort impacte en diferents sectors productius

El Govern català va anunciar a primers d’aquest mes de maig la creació d’un hub mundial d’impressió 3D a Catalunya. El Global 3D Printing Hub, iniciativa de caràcter público-privat, ocuparà més de 10.000 m2 al Campus Diagonal-Besòs amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma per impulsar aquest model de producció. La creació del nou centre comportarà una inversió de 28 milions d’euros fins el 2020, fons que aportaran la Generalitat de Catalunya i el fons Feder de la Unió Europea.

Amb el Global 3D Printing Hub neix una via per connectar la indústria catalana a l’avantguarda europea, a través d’una tecnologia clau per al futur que canviarà de manera radical el model de producció actual i s’enfocarà en el desenvolupament de productes més personalitzats i amb valor afegit. El hub acollirà empreses líders en l’àmbit de la impressió 3D com ara HP, Ricoh o Renishaw, i incorporarà un laboratori públic de materials per fer assajos i crear prototips als quals també puguin accedir pimes i start-ups catalanes.

La impressió en 3D és una tecnologia que creix a tot el món, transforma la indústria i, per tant, la resta de sectors econòmics i el mercat laboral, amb la creació de nous llocs de treball durant els pròxims  anys i un impacte que afectarà a uns 420 perfils professionals, segons queda reflectit en l’informe Impacte i potencial de la impressió 3D en l’ocupació elaborat per Barcelona Activa.

A Catalunya, que comença a ser referent mundial, la impressió 3D està generant un fort impacte als sectors vinculats a la salut, biomedicina, automoció, indústria metalomecànica i indústria química, amb empreses que dissenyen i construeixen maquinària de fabricació additiva capaç d’optimitzar materials d’alta complexitat. Destaca entre elles HP, amb centre a Sant Cugat, que desenvolupa nombroses aplicacions en l’àmbit de la salut.

Cal recordar que a Barcelona se celebra la fira In(3D)ustry From Needs to Solutions, que enguany tindrà lloc entre el 3 y el 5 d’octubre. Amb aquest certamen -que reuneix les principals companyies i experts relacionats amb la indústria de la impressió en 3D-, la capital catalana aspira a consolidar-se com a ciutat de referència mundial en aquest sector.

[22/05/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades