18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

  • Amb aquesta iniciativa, líders dels seus sectors s’uneixen per promoure projectes d’R+D
  • Els impulsors asseguren que el hub es beneficiarà de l’ecosistema startup de Barcelona

Barcelona serà la seu del Payment Innovation Hub, el primer hub d’innovació en comerç i mitjans de pagament de l’Estat espanyol i un dels primers del món. Amb la iniciativa, impulsada per CaixaBank, Global Payments, Samsung Pay, Visa i Arval, líders dels seus sectors s’uneixen per promoure conjuntament projectes d’R+D.

Aquest laboratori neix amb una inversió prevista de cinc milions d’euros en els propers tres anys i tres àrees d’investigació: automòbil (vehicle connectat), llar (Internet de les Coses) i comerç i, apart de portar a terme tasques d’innovació, també n’oferirà de divulgació i formació. L’objectiu és posar la tecnologia al servei de les persones perquè l’experiència de compra en línia i física sigui la millor possible.

En la presentació, representants de CaixaBank han destacat que els clients que paguen amb el mòbil realitzen més transaccions que els qui tenen una targeta de crèdit convencional, mentre que representants de Visa Europe han detallat que l’any passat es van registrar 5.000 milions de transaccions contactless, i que en l’últim any s’han triplicat les persones que han pagat amb el mòbil.

D’altra banda, Samsung Pay ha identificat tres tendències principals en la indústria tecnològica i mòbil: la cerca de tecnologies d’identificació més segures (empremta digital, escanejat d’iris i reconeixement facial), la facilitat d’ús (pagar utilitzant la càmera del mòbil), i l’Internet de les Coses per fer la vida més còmoda.

Finalment, fonts de Global Payments afirmen que Barcelona és un lloc ideal en el qual invertir, mentre que Arval –líder mundial en renting de vehicles amb més d’un milió d’unitats gestionades en 28 països- assegura que el nou hub es podrà beneficiar de l’ecosistema startup de Barcelona.

[20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades