23
octubre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La certificació l’atorga el Responsible Tourism Institute, organisme vinculat a la UNESCO
  • Inclou les tres marques turístiques de la demarcació: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona

La Diputació de Barcelona ha rebut la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible, una certificació que atorga el Responsible Tourism Institute, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. La certificació es basa en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

El segell acredita que les tres marques turístiques de la demarcació –Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona- compleixen els requisits de l’estàndard ‘Biosphere Destination’ i que apliquen amb èxit 6 criteris concrets en les seves polítiques turístiques: gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat, i implicació del visitant.

L’any 2016 es van allotjar a les comarques de Barcelona 4,7 milions de viatgers, que representen un augment del 16% respecte el 2015. La previsió és que aquest any 2017, declarat per l’ONU Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, se superin els 5 milions de visitants.

El segell permetrà millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona i, també, elaborar un pla d’acció per als pròxims 3 anys en matèria de Sostenibilitat Turística.

[20/10/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades