21
setembre
2020


Comparteix a les xarxes

● La capital catalana se situa per darrere de Londres, Berlin i París, i per davant de Manchester

● La Borsa de Barcelona acollirà a partir del 2021 el Hub Fintech Barcelona Tech City

Barcelona és la quarta ciutat europea més atractiva per a les empreses de tecnologia del sector financer, les anomenades fintech, només per darrere de Londres, Berlin i París, i per davant de Manchester i Madrid. Així ho constata l’European Fintech Occupier Outlook 2020 elaborat recentment per la consultora immobiliària Savills.

L’estudi, que classifica les ciutats més atractives per captar inversions d’aquest perfil d’empreses, té en compte la combinació de diferents elements, com ara la infraestructura de serveis financers, els fonaments demogràfics, el talent, la innovació, preus assequibles i uns entorns empresarials atractius. Cal destacar que Barcelona va atraure 182 milions d’euros de capital risc fintech en els darrers cinc anys, més del doble dels captats per Madrid, tot i que, tradicionalment, és on es concentra majoritàriament el teixit financer de l’Estat.

La capital catalana obté una puntuació de 75,1 i queda encara lluny de Londres, que apareix destacada en la primera posició (100 punts), i atrau més inversió de capital risc en el sector de la tecnologia financera o les fintech que qualsevol altre ecosistema europeu per la presència de la gran majoria dels serveis financers mundials, l’accés al talent professional del sector tecnològic i financer, i a un entorn de regulació absolutament favorable, segons apunten des de la consultora immobiliària.

Des de Savills destaquen, així mateix, que les fortes perspectives de creixement de l’ocupació tecnològica i la població en edat laboral de Barcelona són un factor clau per a l’atracció de les fintech, en combinació amb el cost laboral competitiu, doncs contractar un enginyer de software a Barcelona és de mitjana més de 10.000 euros l’any més econòmic que a la capital del Regne Unit, la relació entre el preu de l’habitatge i els ingressos que perceben els professionals del sector és gairebé la meitat, i les rendes de les oficines representen menys d’un terç del cost d’una oficina a Londres.

Ressaltar finalment, en aquest sentit, que la Borsa de Barcelona acollirà a partir de l’any que ve el Hub Fintech Barcelona Tech City, un centre especialitzat en tecnologies aplicades al sector financer que permetrà a les start-ups del sector apropar-se al finançament borsari.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades