24
novembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • Per davant de la capital catalana només s’hi situen Londres i Berlin
  • Les 1.200 startups catalanes generen 11.700 llocs de treball

La ciutat de Barcelona és considerada actualment com la tercera d’Europa en les preferències dels emprenedors a l’hora de posar en marxa una startup, només per darrere de Londres i Berlín, i just per davant de París i Amsterdam. Així es desprèn de l’informe fet públic per Atomico, firma britànica d’inversió internacional enfocada a empreses de tecnologies disruptives, que ha elaborat aquesta llista, que completen en les deu primeres posicions Dublín, Estocolm, Lisboa, Munic i Milà.

Aquest informe de perspectiva sobre els mercats i el sector tecnològic sorgeix de l’Startup Heatmap Europe, mitjançant una enquesta feta a més de 300 emprenedors, que van esmentar prop de 80 ciutats europees, tot i que les cinc primeres concentren més del 50% de les mencions. Londres i Berlín són votades pel 55% i 42% dels emprenedors, mentre que el 21% escullen Barcelona.

En aquest sentit, cal destacar que gairebé el 90% de les mencions de Barcelona vénen de fora de l’Estat, mentre que en el cas de París el 40% dels seus vots procedeixen de França, dada que fa palesa la internacionalització creixent de la capital catalana, que té l’accés al talent com un factor clau a l’hora de l’elecció de la ubicació de les startups.

Les 1.200 startups catalanes generen 11.700 llocs de treball
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha identificat 1.200 startups catalanes que generen 11.700 llocs de treball i facturen de mitjana 1,2 milions d’euros. S’observa que el 23% dels treballadors de les startups catalanes són estrangers, mentre que en el cas dels fundadors és un 14% el que prové d’altres països. Per sectors, el software d’Internet i de mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l’oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia concentren el gruix de l’activitat.

[23/11/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades