16
novembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • El rànquing s’elabora a partir de magnituds estadístiques i de les opinions dels residents i visitants

  • Enguany també s’han avaluat taxa d’atur, la desigualtat i la taxa de contagis per la COVID-19

Malgrat la difícil situació actual,  la imatge de Barcelona no es deteriora i continua sent una de les ciutats  més ben valorades del món. I en aquest sentit, ocupa el vuitè lloc en el prestigiós rànquing de les millors ciutats del món The World’s Best Cities,  que elabora cada any la consultora nord-americana Resonance. Aquest rànquing valora la marca global de cent ciutats de més d’un milió d’habitants tenint en compte 25 indicadors agrupats en sis categories, a partir de les magnituds estadístiques i de les opinions dels residents i visitants.

L’informe elaborat per la consultora, líder en estratègies de turisme, béns immobles i desenvolupament econòmic, l’encapçala un any més Londres, seguida de Nova York i París. Barcelona, que apareix en vuitè lloc per davant de Los Ángeles, se situa com la quarta ciutat europea, per darrere de les capitals del Regne Unit i de França, i de Moscou.

Resonance, com s’ha comentat,  analitza i quantifica sis aspectes clau de cada ciutat: Ubicació, en referència a l’entorn natural i construït; Producte, per a atracció d’infraestructures, des d’universitats i museus a aeroports; Programació, mirant les propostes culturals i d’entreteniment; Persones, en referència a diversitat i immigració; Prosperitat, per a l’ocupació a la ciutat; i Promoció, analitzant les recomanacions i promocions online.

D’altra banda, entre els factors estudiats també s’inclouen el clima, la seguretat, el nombre de parcs, museus, monuments, l’aspecte lúdic i d’oci, la diversitat, la presència de grans empreses mundials, els hashtags a Instagram, i les visites a Facebook. Enguany, a diferència dels rànquings anteriors, també s’han avaluat nous factors, com ara la taxa d’atur, el nivell de desigualtat en els ingressos i la taxa de contagis per la COVID-19.

Finalment, cal destacar que de Barcelona, definida en l’informe com a ‘la ciutat europea gairebé ideal’ i que passa per davant de capitals europees tan importants com Madrid, Amsterdam, Roma o Berlín, en destaca la seva identitat cultural, la meteorologia i l’arquitectura, dins d’aquesta comparativa d’indicadors que inclou la qualitat de la urbs, la reputació i la seva identitat, segons les percepcions de líders en àmbits com el turisme, el talent i l’empresa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

La contratación de oficinas en Barcelona aumenta un 21%

La contractació d’oficines a Barcelona augmenta un 21% en el primer trimestre de 2022

Barcelona acapara una inversión de 200 millones de euros en los primeros cinco meses de 2022

Barcelona acapara una inversió de 200 milions d’euros en els primers cinc mesos de 2022