16
novembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • El rànquing s’elabora a partir de magnituds estadístiques i de les opinions dels residents i visitants

  • Enguany també s’han avaluat taxa d’atur, la desigualtat i la taxa de contagis per la COVID-19

Malgrat la difícil situació actual,  la imatge de Barcelona no es deteriora i continua sent una de les ciutats  més ben valorades del món. I en aquest sentit, ocupa el vuitè lloc en el prestigiós rànquing de les millors ciutats del món The World’s Best Cities,  que elabora cada any la consultora nord-americana Resonance. Aquest rànquing valora la marca global de cent ciutats de més d’un milió d’habitants tenint en compte 25 indicadors agrupats en sis categories, a partir de les magnituds estadístiques i de les opinions dels residents i visitants.

L’informe elaborat per la consultora, líder en estratègies de turisme, béns immobles i desenvolupament econòmic, l’encapçala un any més Londres, seguida de Nova York i París. Barcelona, que apareix en vuitè lloc per davant de Los Ángeles, se situa com la quarta ciutat europea, per darrere de les capitals del Regne Unit i de França, i de Moscou.

Resonance, com s’ha comentat,  analitza i quantifica sis aspectes clau de cada ciutat: Ubicació, en referència a l’entorn natural i construït; Producte, per a atracció d’infraestructures, des d’universitats i museus a aeroports; Programació, mirant les propostes culturals i d’entreteniment; Persones, en referència a diversitat i immigració; Prosperitat, per a l’ocupació a la ciutat; i Promoció, analitzant les recomanacions i promocions online.

D’altra banda, entre els factors estudiats també s’inclouen el clima, la seguretat, el nombre de parcs, museus, monuments, l’aspecte lúdic i d’oci, la diversitat, la presència de grans empreses mundials, els hashtags a Instagram, i les visites a Facebook. Enguany, a diferència dels rànquings anteriors, també s’han avaluat nous factors, com ara la taxa d’atur, el nivell de desigualtat en els ingressos i la taxa de contagis per la COVID-19.

Finalment, cal destacar que de Barcelona, definida en l’informe com a ‘la ciutat europea gairebé ideal’ i que passa per davant de capitals europees tan importants com Madrid, Amsterdam, Roma o Berlín, en destaca la seva identitat cultural, la meteorologia i l’arquitectura, dins d’aquesta comparativa d’indicadors que inclou la qualitat de la urbs, la reputació i la seva identitat, segons les percepcions de líders en àmbits com el turisme, el talent i l’empresa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades