24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La inversió immobiliària a Catalunya l’any 2015 es van situar al voltant dels 2.000 milions
  • • L’estand Barcelona Catalonia oferirà una visió global dels principals projectes urbanístics

La reactivació dels mercats d’oficines i logístic a Barcelona i Catalunya és un fet, i Barcelona Cataloniaestarà un any més present a Mipim amb l’objectiu de presentar de nou als inversors internacionals els seus projectes en aquests àmbits.

En aquest sentit, cal recordar que les operacions d’inversió immobiliària a Barcelona i Catalunya l’any 2015 vanbatre els rècords històrics d’inversió i es van situar al voltant dels 2.000 milions d’euros, segons conclou un estudi elaborat per la consultora immobiliària Aguirre Newman, que també apunta que la tendència es mantindrà al llarg d’aquest any 2016. La xifra d’inversió assolida suposa un 43% més que l’any anterior. 

D’altra banda, l’estudi destaca que un 85% de la inversió que s’ha fet a Barcelona ha arribat de la mà del capital internacional -un 55% a través de fons i inversors i un 30% procedent de socimis-. La inversió immobiliària a Barcelona va tancar el 2015 amb un volum de 1.977 milions, concretament, i suposa 43 milions més que l’any anterior. La inversió en oficines, en concret, ha superat en un 52% la de l’any anterior, mentre que la inversió industrial i logística ha assolit un increment del 43%. La inversió a Barcelona representa un 20% dels 10.790 milions d’euros invertits a tot l’Estat espanyol en el sector immobiliari durant aquest període.

L’estand de Barcelona Catalonia oferirà als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya a l’entorn de corredor ferroviari del Mediterrani. Entre aquests projectes destaquen 22@Eix BesòsSagreraMarina del Prat Vermell, Pla Delta i Parc de l’Alba, aquest darrer amb 1,5 milions de m2 de sostre disponibles per a diversitat d’activitats econòmiques, en una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa.

Barcelona Catalonia participarà, com cada any, en diversos fòrums i actes, i comptarà amb la presència de diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades