07
abril
2022


Comparteix a les xarxes

Segons un comunicat de CBRE en l’esdeveniment Tendències 2022, en 2021 el 70% de la contractació d’empreses tecnològiques a Espanya va tenir lloc a Barcelona. Xavier Güell, director de la consultora a Barcelona, ha explicat que el sector tecnològic s’ha convertit “en el principal sector en termes de contractació” de la ciutat.

La presència de la capital catalana en el sector tecnològic, no sols destaca en l’àmbit estatal, sinó que també lidera el rànquing en l’àmbit Europeu de les ciutats amb major exposició al sector tecnològic, amb un 48%, per sobre d’Amsterdam (37%), Dublín (31%), Bucarest (29%) i Londres (29%).

En els últims anys, Barcelona ha experimentat un dels majors creixements en el sector tecnològic, ja que en 2017, va ser la setena ciutat europea en aquest mateix rànquing i en 2021 ha aconseguit la primera posició.

La consultora destaca el 22@ com un dels principals motius de consolidació de la ciutat com a pol d’atracció del sector tecnològic. Segons l’informe, apunta que la zona de Torre Glòries “s’està convertint en una extensió del City Business District (CBD) tradicional, amb el 80% dels seus edificis amb una qualitat de Grau A”.

Un altre factor clau és el creixement de renda. Malgrat que Barcelona és una de les ciutats en les quals més ha augmentat en aquests últims sis anys, la ciutat continua sent molt competitiva en termes de renda d’oficines. CBRE preveu que la ciutat present importants increments en els pròxims exercicis.

Un altre element fonamental, segons destaca l’informe, és la progressió forta i sostinguda en la contractació des de 2013. En 2015 i 2019, la ciutat va aconseguir el seu rècord amb 400.000 m². Malgrat la forta caiguda en 2020, en 2021 la contractació a Barcelona va créixer un 90%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades