27
juny
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Per davant de Barcelona només s’hi situen Londres, París, Berlin i Amsterdam
  • • Catalunya capta gairebé el 45% dels projectes d’inversió estrangera a l’Estat espanyol

Barcelona escala tres posicions i és ara la cinquena ciutat europea més atractiva per invertir, tal i com es constata en el prestigiós informe anual European Attractiveness Survey 2016 publicat recentment per la consultora Ernst&Young (EY). Al rànquing, per davant de Barcelona només s’hi situen Londres, París, Berlin i Amsterdam, mentre de darrera de la capital catalana hi trobem Munic, Frankfurt, Madrid, Brussel·les i Roma

D’altra banda, el mateix informe de la consultora EY  destaca que Catalunya acapara gairebé el 45% de tots els projectes d’inversió estrangera que arriben a l’Estat espanyol. Aquesta dada confirma les publicades fa unes setmanes pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i reflecteix com Catalunya ha avançat Madrid en aquest apartat.

Segons l’informe, el 2015 Catalunya va captar 111 projectes d’inversió estrangera, xifra que suposa exactament el 44,8% de tota la inversió a l’Estat espanyol, amb un augment del 2,78% respecte a l’any anterior. Madrid, per la seva banda, va captar 46 projectes d’inversió, amb un descens del 19,30% respecte a l’any 2014. Andalusia ocupa el tercer lloc, seguida del País Valencià i el País Basc.

El rànquing europeu l’encapçala el Regne Unit, seguit d’Alemanya, França i l’Estat espanyol, aquest amb 248 projectes i un increment del 7%. A diferència dels tres països capdavanters al rànquing, impulsats per les seves capitals, Barcelona és qui impulsa el creixement a l’Estat espanyol. En aquest sentit, el primer inversor estranger a l’Estat són els Estats Units, seguits de França, Alemanya, el Regne Unit, el Japó i Suïssa.

Per sectors, el manufacturer va ser el que va atreure més projectes (46%), seguit de les finances i serveis de negoci (28%), els transports i les comunicacions (16%), el comerç i la indústria hospitalària (5%). Cara al 2016 l’informe d’EY conclou que les àrees més atractives per invertir seran les tecnologies de la informació (35%), la indústria farmacèutica i la biotecnologia (24%), l’energia (21%) i l’automoció (19%).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia