27
juny
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Per davant de Barcelona només s’hi situen Londres, París, Berlin i Amsterdam
  • • Catalunya capta gairebé el 45% dels projectes d’inversió estrangera a l’Estat espanyol

Barcelona escala tres posicions i és ara la cinquena ciutat europea més atractiva per invertir, tal i com es constata en el prestigiós informe anual European Attractiveness Survey 2016 publicat recentment per la consultora Ernst&Young (EY). Al rànquing, per davant de Barcelona només s’hi situen Londres, París, Berlin i Amsterdam, mentre de darrera de la capital catalana hi trobem Munic, Frankfurt, Madrid, Brussel·les i Roma

D’altra banda, el mateix informe de la consultora EY  destaca que Catalunya acapara gairebé el 45% de tots els projectes d’inversió estrangera que arriben a l’Estat espanyol. Aquesta dada confirma les publicades fa unes setmanes pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i reflecteix com Catalunya ha avançat Madrid en aquest apartat.

Segons l’informe, el 2015 Catalunya va captar 111 projectes d’inversió estrangera, xifra que suposa exactament el 44,8% de tota la inversió a l’Estat espanyol, amb un augment del 2,78% respecte a l’any anterior. Madrid, per la seva banda, va captar 46 projectes d’inversió, amb un descens del 19,30% respecte a l’any 2014. Andalusia ocupa el tercer lloc, seguida del País Valencià i el País Basc.

El rànquing europeu l’encapçala el Regne Unit, seguit d’Alemanya, França i l’Estat espanyol, aquest amb 248 projectes i un increment del 7%. A diferència dels tres països capdavanters al rànquing, impulsats per les seves capitals, Barcelona és qui impulsa el creixement a l’Estat espanyol. En aquest sentit, el primer inversor estranger a l’Estat són els Estats Units, seguits de França, Alemanya, el Regne Unit, el Japó i Suïssa.

Per sectors, el manufacturer va ser el que va atreure més projectes (46%), seguit de les finances i serveis de negoci (28%), els transports i les comunicacions (16%), el comerç i la indústria hospitalària (5%). Cara al 2016 l’informe d’EY conclou que les àrees més atractives per invertir seran les tecnologies de la informació (35%), la indústria farmacèutica i la biotecnologia (24%), l’energia (21%) i l’automoció (19%).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats