19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

La inversió immobiliària a Catalunya va tancar 2016 amb 2.500 milions d’euros, el 81% internacional.

La inversió immobiliària a Catalunya va tancar l’any 2016 amb un volum estimat de 2.500 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment de més del 26%respecte a l’any anterior i suposa un nou rècord absolut, per sobre inclòs dels millors anys del boomimmobiliari. Aquesta inversió es va destinar fonamentalment a la compra d’edificis d’oficines i de centres comercials, que van representar una xifra de més de 1.600 milions d’euros. No obstant, el sector industrial i logístic, amb una inversió de 144 milions d’euros, va ser el que va experimentar un creixement més elevat, en aquest cas, del 61%.

D’altra banda, en les dades de 2016 es destaca que el 81% de totes les operacions portades a terme van ser per capital d’origen internacionalCara al 2017 les perspectives són també positives i es preveu que l’acció dels inversors estrangers farà augmentar el pes de Catalunya en el global de l’Estat entre un 20% i un 25% en el decurs de l’any, contribuint a això la bona marxa de tots els segments (oficines, centres comercials, hotels, industrial-logístic i residencial).

En aquest context, Barcelona Catalonia estarà un any més present a Mipim amb l’objectiu de presentar de nou als inversors internacionals els seus projectes en aquests àmbits. L’estand de Barcelona Catalonia oferirà als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya a l’entorn del corredor del Mediterrani. Entre aquests projectes destaquen 22@, Pla BesòsPla Delta-LlobregatCan Sant JoanCa n’AlemanyCan Filuà i Parc de l’Alba, aquest darrer amb 1,5 milions de m2 de sostre disponibles per a diversitat d’activitats econòmiques, en una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa.

Barcelona Catalonia, a través del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, participarà en dues conferències dins del programa oficial del MIPIM:

  • Is investment in Catalonia the strategic entry to Europe? (día 15 – 11:15h-12:00h) – Asset Class room, Palais-1
  • What are the new urban planning models? (día 15 – 10:00h-10:45h) – Innovation Room, Palais-1

Barcelona Catalonia comptarà, a més, amb la presència de diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, i participarà, com cada any, en diversos fòrums i actes, i organitzarà les xerrades:

  • Barcelona: a great city named Catalonia (dia 14)
  • New Centrality Areas: Investment opportunities in Barcelona.Pla Delta & Pla Llobregat (dia 14)
  • Diagonal-Besòs Campus: Unique investment opportunities in co-working and office space (dia 14)
  • Investment opportunities in economic sectors around the Metropolitan Area of Barcelona (dia 15)
  • Barcelona, merging public space, nature and production (dia 15)
  • The Mediterranean Corridor (dia 16)

 

Us hi esperem. Per a més informació, contacteu amb Anna Palasí (a_palasi@gencat.cat).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades