23
novembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • Es dedicarà a la distribució i venda de vehicles i sistemes d’emmagatzematge d’energia
  • Catalunya és la comunitat de l’Estat amb un percentatge més alt de cotxes elèctrics

El fabricant nord-americà de cotxes elèctrics de luxe Tesla ha escollit Barcelona per instal·lar-hi la seu social de la seva filial a l’Estat espanyol, que sota el nom de Tesla Spain, desenvoluparà la seva activitat com a filial de la matriu Tesla International BV.

La companyia californiana es dedicarà a la importació, distribució i venda de vehicles elèctrics i sistemes d’emmagatzematge d’energia -amb la distribució de les bateries anomenades Powerwall, per a l’ús domèstic i l’autoconsum d’energies renovables- així com peces, accessoris i altres productes relacionats amb el sector.

Per a Tesla, Catalunya juga un paper estratègic al Mediterrani i Europa. En aquest sentit, tot i que els models Tesla es poden carregar en punts convencionals, la companyia ha començat a instal·lar els seus propis supercarregadors. En el conjunt de l’Estat espanyol, Tesla compta en l’actualitat amb cinc supercarregadors, dels quals quatre estan ubicats a Catalunya (Tarragona, Girona, Lleida i a la N-340, al Delta de l’Ebre).

L’aterratge de Tesla a Barcelona coincideix amb la que ha fet recentment la multinacional Amazon. L’arribada d’empreses multinacionals a Catalunya s’explica per la situació privilegiada del país –estratègica per a la logística i la distribució– i per la confiança que hi manté el capital privat internacional.

Catalunya és la comunitat amb un percentatge més alt de cotxes elèctrics
Un estudi de T&E, la Federació Europea del Transport i el Medi Ambient, constata que, tot  l’Estat espanyol només es venen el 0,2% dels cotxes elèctrics d’Europa, les vendes als nou primers mesos d’enguany són superiors a les del 2015. La Comunitat de Madrid i Catalunya concentren gairebé el 70% de les vendes de l’Estat. Concretament, Madrid en ven el 39,52% i Catalunya, el 28,65%, d’un total de 3.284 arreu de l’Estat. Amb aquestes xifres, Catalunya és líder de l’Estat en quota de mercat del cotxe elèctric en relació al convencional. Les 941 unitats representen el 0,71% del total de matriculacions entre gener i setembre, un percentatge superior al de la Comunitat de Madrid, amb el 0,45%, i el doble que la mitjana espanyola, amb una quota de mercat del 0,38%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades