18
juny
2017


Comparteix a les xarxes

Barcelona ha esdevingut un any més la capital de la logística a la Mediterrània amb la celebració entre el 6 i el 8 de juny del Saló Internacional de la Logística i Manutenció (SIL). Organitzat pel Consorci de la Zona Franca i ubicat al recinte firal de Montjuïc, el SIL 2017 ha reunit més de 600 empreses participants (un 5% més que en l’edició anterior), de les quals un 40% són internacionals i provenen de 38 països diferents, i s’hi ha inscrit 3.600 professionals.

A la 19a edició del SIL, sota l’eslògan ‘El nostre èxit, fer créixer el teu negoci’, han tingut lloc més de 200 actes d’empreses, s’han presentat més de 100 novetats mundials, hi han pres part 227 ponents de prestigi internacional i hi ha assistit 800 directors de logística de les principals companyies del món. Al fòrum més important del sector de la logística hi ha destacat un nou espai per posar en contacte empreses amb ofertes de treball i els candidats interessats, un punt de trobada, de reclutament i ‘networking’.

Coincidint amb l’inici del SIL va començar també la primera edició de l’eDelivery Barcelona Expo & Congress, sobre les últimes tendències del sector de la distribució i l’entrega. D’altra banda, dins del certamen hi ha actes com ara la 12a edició del Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, un referent nacional i internacional del debat sobre les polítiques i les novetats del sector; la 7a edició de la cimera Med Ports Summit, per al sector portuari d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica; la 3a Cimera Llatinoamericana de Logística i Transport, i la 17a edició del SIL Logístics Directors Symposium.

D’altra banda, acaba de tancar les portes la 19a edició de la Supply Chain & Logistics Summit & Expo, que ha tingut lloc a Barcelona entre els dies 19 i 21 de juny. L’esdeveniment ha reunit més de 600 líders professionals de la cadena de subministrament i logística d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica que han debatut sobre el futur del sector.

La celebració d’aquests certàmens a Barcelona no és casual. Catalunya constitueix un node de transport i de logística de mercaderies de primera magnitud.  Compta amb dos dels principals ports del Mediterrani (Barcelona i Tarragona), i és un territori de pas natural entre el centre i l’est de la península Ibèrica i la ribera sud mediterrània cap al centre d’Europa. Amb la seva situació estratègica, amb aproximadament 40.000 empreses logístiques i de transport i més de 6 milions de m2 d’àrea dedicada a l’activitat logística, és actualment el centre logístic més gran del sud d’Europa i del Mediterrani.

[20/06/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades