19
octubre
2020


Comparteix a les xarxes

Gairebé la meitat de la superfície (42.000 m2) es va contractar entre els mesos d’abril i juny

● El 20% de l’espai total d’oficines contractat ho ha estat al districte tecnològic del 22@

Segons dades fetes públiques recentment per la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman, la contractació d’espai d’oficines a Barcelona durant el primer trimestre de 2020 va assolir un total de 87.000 m2. Tot i que la xifra suposa una important reducció respecte del mateix període de l’any passat (65%), l’activitat inversora no s’ha aturat. De fet, gairebé la meitat de la superfície (42.000 m2) es va contractar entre els mesos d’abril i juny, en ple estat d’alarma.

En aquest sentit, el 20% de l’espai total contractat ho ha estat al districte tecnològic del 22@, que no ha deixat de generar interès entre els inversors malgrat les actuals circumstàncies, especialment entre els grans fons d’inversió i les patrimonials catalanes, tot i que amb un lògic alentiment, segons assenyalen altres fonts.

La firma immobiliària afirma que el nombre d’operacions ha viscut un lògic descens durant el primers semestre, en especial, les operacions vinculades a superfícies més grans, malgrat que se n’han signat tres, en operacions superiors als 3.000 m2 entre gener i juny, en front a les divuit operacions que van tenir lloc en el mateix període de 2019.

Barcelona, en qualsevol cas, manté el seu atractiu per a la inversió immobiliària en oficines. Les dades publicades per Savills Aguirre Newman reflecteixen que la capital catalana ha transaccionat uns 250 milions d’euros en els sis primers mesos de l’any i 340 milions fins el mes de juliol, i que acapararà el 47% del volum total d’inversió estimada en oficines per la consultora a l’Estat espanyol.

A dia d’avui, Barcelona disposa d’un estoc d’oficines de 6,7 milions de metres quadrats i cal destacar que el 53% de l’entrada de nova superfície d’oficines al mercat immobiliari prevista per a enguany ja està prellogada, mentre que un 20% de l’espai projectat per 2012 també està ja compromès. La taxa de disponibilitat se situa en el 4,6% per al conjunt de la ciutat de Barcelona i en el 3,8% en el cas del districte 22@ en particular.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades