27
abril
2015


Comparteix a les xarxes

Barcelona consolida el seu bon posicionament econòmic i empresarial en el context internacional en la majoria dels indicadors recollits en l’Informe Anual de l’Observatori de Barcelona, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, que compara la capital catalana amb les principals ciutats internacionals.

L’informe constata que Barcelona se situa entre les 10 primeres ciutats del món en aspectes clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat, com ara la seva marca, reputació, atractiu laboral, perspectives de futur o nombre de projectes d’inversió estrangera rebuts.

Barcelona, d’una banda, és la sisena ciutat del món amb una millor marca global al 2014 segons el Guardian Cities Global Brand Barometer – Saffron, per davant de Rio de Janeiro, San Francisco, Istanbul, Milà o Berlín, en un rànquing que avalua les principals urbs de tot el món i que encapçalen Los Angeles, Nova York, Londres, París i Seül. Així mateix, Barcelona ocupa el novè lloc entre les ciutats amb millor reputació l’any 2014, segons l’Informe City Rep Track – Reputation Institute. Barcelona millora catorze posicions i se situa per darrera de Viena, Munic, Vancouver i Londres, i per davant de Montreal, Amsterdam, París o Nova York, en un informe on es valoren factors com ara el govern efectiu i l’economia avançada.

Barcelona és també setena ciutat del món més atractiva per treballar a l’estranger i se situa just per davant de Toronto, Singapur i Roma, en una classificació encapçalada per Londres i Nova York. Són dades de l’informe Decoding Global Talent 2014 – The Boston Consulting Group. L’Scorecard on Prosperity 2014 – Toronto Board of Trade la situa en el cinquè lloc en aquest mateix àmbit.

A més, Barcelona ocupa el setè lloc en la classificació de les ciutats europees amb millors perspectives de futur i la sisena del món una millor estratègia d’atracció d’inversió internacional (FDi Cities and Regions of the Future 2014/2015 – fDi Magazine). Cal destacar, a més, que la capital catalana figura en la sisena posició en el rànquing de principals àrees urbanes europees receptores d’inversió estrangera (European Atractiveness Survey 2014 – Ernst&Young), i en la desena al món (Global Cities Investment Monitor 2014 – KPMG).

De l’informe cal ressaltar finalment que Barcelona, referent internacional de les smart cities, orientades al desenvolupament de les tecnologies orientades a la gestió intel·ligent de la ciutat, se situa en quart lloc entre les deu primeres smart cities d’Europa, només per darrere de  Copenhaguen, Amsterdam i Viena (The 10 Smartest Cities In Europe 2014 – Fast Co.Exist).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades