29
maig
2024


Comparteix a les xarxes

S’espera que en 2025 la capacitat del centre de dades de Barcelona generi un impacte econòmic de 1.047 milions d’euros. Es preveu que aquesta inversió tingui un efecte multiplicador que impulsi el PIB de Barcelona en 7.235 milions d’euros, posicionant Barcelona com a centre digital connector entre Europa, el nord d’Àfrica i Orient Mitjà.

Aquestes conclusions provenen de la informació extreta de l’informe «Barcelona: Port Digital del Mediterrani» de Digital Realty, DE-CIX i Foundry, amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’informe també prediu la creació de 2.218 llocs de treball per a 2025, que abasten la construcció, l’operació i funcions a llarg termini, destacant la necessitat de la participació de l’administració pública per a agilitzar els processos, facilitar el desenvolupament de centres de dades i garantir un subministrament eficient d’energia a través d’una millor planificació de la xarxa elèctrica.

Barcelona s’està convertint en una alternativa atractiva per sobre de Frankfurt, Londres, Amsterdam i París. Amb aquestes ciutats arribant a la saturació, Barcelona se situa com a lloc privilegiat per a l’expansió gràcies a l’arribada de cables submarins, una forta xarxa de comunicacions i la seva estratègica ubicació.

Vicenç Hernández, president de la Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord, destaca que «Barcelona està entre els 5 primers ecosistemes emergents a nivell mundial i ocupa el 6è lloc en empreses tecnològiques».

L’informe de Digital Reality, també estipula que perquè Barcelona pugui posicionar-se i consolidar-se com a pionera, ha de desenvolupar un ecosistema que inclogui centres de dades, punts neutrals, proveïdors de serveis en el núvol, xarxes de comunicació, integradors de sistemes i consultors, entre altres.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades