07
desembre
2022


Comparteix a les xarxes

L’associació europea de ports (European Sea Ports Organisation), ha guardonat a Barcelona. La ciutat comtal avança amb el premi a altres cinc recintes europeus, i també se situa per davant de Ceuta, l’altre candidat espanyol que estava nominat a aquest reconeixement.

La ESPO amb el guardó, reconeix al port de Barcelona el seu treball en la connectivitat amb la ciutat per al transport marítim de passatgers. A més de premiar la sostenibilitat mediambiental i social del projecte, que era un requisit per a optar a obtenir el premi.

Un dels membres del jurat, Dimitrios Theologitis, ha destacat que “el recinte català té un dels majors projectes d’inversió portuària actuals d’Europa”, felicitant-ho per la seva actuació, seguint el pla definit durant els Jocs Olímpics de 1992.

D’altra banda, el president del port de Barcelona, Damià Calvet, ha celebrat el reconeixement de ESPO. Poques hores després de conèixer-se el guanyador del premi, la màxima autoritat del port barceloní va relacionar el guardó amb l’execució de l’actual pla estratègic. A més, va comentar, “si no tinguéssim aquest pla estratègic, admetria crítiques, però el tenim i s’està executant bé”.

Calvet va admetre que, “ens fa especial il·lusió perquè reconeix l’esforç de pensar, consensuar i fer la connexió del port amb la ciutat, alhora que es manté l’activitat portuària”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades