18
juliol
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Amb més de 60.000 m2, suposarà la creació de 1.500 llocs de treball en els pròxims 3 anys
  • • Aposta pel Prat per estar a prop de l’aeroport i per la capacitat de Barcelona d’atraure talent

El centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat serà finalment una realitat. El gegant americà del comerç electrònic ha signat recentment amb l’Incasòl la compra definitiva dels terrenys per a la construcció del seu centre logístic de Barcelona, que tindrà més de 60.000 m2 amb una superfície edificable de fins a 210.000 m2. La posada en marxa d’aquesta infraestructura, que començarà a operar la tardor de 2017,suposarà una inversió de 200 milions d’euros i la creació de 1.500 llocs de treball en els pròxims tres anys.

Fonts de la companyia han reconegut que tenien la intenció des dels inicis d’instal·lar el seu primer centre logístic a l’Estat espanyol a Barcelona, però les oportunitats a l’hora de trobar emplaçament en aquell moment van acabar afavorint la construcció de les instal·lacions de  San Fernando de Henares el 2012. La nova infraestructura de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea d’Amazon, integrada per 29 centres en set països. Des d’aquest centre se serviran productes no només a Catalunya i l’Estat, sinó a tot Europa.

D’altra banda, Amazon ha destacat que el fet d’haver triat el Prat del Llobregat per instal·lar-hi el seu centre logístic no és casual i esmenta elements determinants com ara la seva proximitat a l’aeroport de Barcelona, el fet d’estar a prop d’emplaçaments clau del sud d’Europa i la capacitat de la capital catalana d’atreure talent. El centre del Prat, que serà el més gran del sud d’Europa, permetrà a Amazon repartir 700.000 unitats diàries.

L’aposta decidida d’Amazon per Catalunya ha quedat palesa en aquests darrers mesos amb la compra dels terrenys del Prat a Incasòl, el lloguer de l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili, a l’Eixample de Barcelona, i l’anunci de l’empresa logística suïssa Kuehne+Nagel d’instal·lar-se en dues naus al polígon de Constantí, per donar servei al gegant del comerç electrònic. Fonts del Govern català han destacat que aquestes inversions reforcen sectors estratègics com el de la logística, d’un alt valor afegit, i impulsaran noves formes de comerç, més modernes i innovadores.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats