17
desembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • Entre gener i octubre d’enguany 38.108.443 viatgers han passat per l’aeroport del Prat
  • Xangai, San Francisco, Los Ángeles, Chicago, Seül o Lima entre les noves connexions

L’aeroport del Prat està experimentant un creixement molt important en el nombre de passatgers, que l’ha situat com un dels principals aeroports d’Europa continental. Les noves connexions intercontinentals representen un pas més per aconseguir que la infraestructura sigui un hub intercontinental, i per potenciar Barcelona i Catalunya davant del món com un pol d’atracció, amb inversions i oportunitats de creixement econòmic per al progrés social, la creació de llocs de treball i la millora la qualitat de vida dels ciutadans.

El Prat va créixer un 11% a l’octubre respecte al mateix mes de l’any passat, concretament fins als 4.018.769, segons fa informar recentment Aena. D’aquests, 3.004.518 van ser usuaris de vols internacionals, cosa que suposa un augment de l’11,9%. Entre gener i octubre d’enguany 38.108.443 viatgers han passat per l’aeroport del Prat, una xifra que representa igualment un increment de l’11% respecte al mateix període del 2015.

Cal ressaltar que les estadístiques de l’Eurostat situen el Prat com el 9è d’Europa en nombre de passatgers, amb 39,4 milions el 2015. En aquest sentit, el domini del Prat és a Europa, i és líder a l’Estat espanyol en viatgers dins la Unió, amb 22,4 milions. És encara baix, no obstant, el nombre de vols intercontinentals, on el de Barcelona només és el 25è aeroport d’Europa, però diferents anuncis de nous vols fets públics per al 2017 conviden a l’optimisme.

D’una banda, Barcelona tindrà vol directe a Xangai el febrer del 2017, operat per Air China. També Norwegian Airlines –que ha inaugurat recentment base corporativa a l’aeroport de Barcelona, on duplicarà la plantilla- va anunciar per al proper any vols a San FranciscoLos AngelesMiami i Nova York, i preveu volar a Amèrica del Sud també el 2017, amb Argentina i Xile com a primers destins llatinoamericans. D’altra banda,  American Airlines també va anunciar que el 2017 posarà en marxa un vol a Chicago des de Barcelona, mentre que Korean Air connectarà Barcelona i Seül amb vols directes a partir d’abril de 2017, LATAM Airlines ha posat en marxa un vol directe entre Barcelona i Lima aquest mateix mes,  i Singapore Airlines ha comunicat que operarà la ruta Barcelona-Singapur amb l’A-350, el primer cop que aquest tipus d’avió operarà a Barcelona.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades