07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

El primer port digital de tota Catalunya està situat en Sant Adrià de Besòs. Serà una zona estratègica per les connexions de fibra òptica del sud d’Europa. 

Barcelona Cable Landing Station és la primera estació d’aterratge que es construeix a Catalunya amb dimensió internacional. Aquesta infraestructura pròximament es convertirà en un port digital de referència en el Mediterrani. A finals d’any es preveu l’arribada dels dos primers cables, malgrat que la infraestructura està preparada per acollir fins a vuit cables de fibra òptica submarina. 

La infraestructura ha suposat una inversió de set milions d’euros. Tot el capital ha estat aportat per AFR-IX telecom, que és una empresa de telecomunicacions catalana que ha impulsat el projecte i que aviat traslladarà la seva seu a l’edifici.

“Teniendo en cuenta que el 98% del tráfico de internet se realiza por cable submarino, Barcelona Cable Landing Station será una pieza clave para ganar conectividad con el mundo”, ha comentat Norman Abi, CEO de la companyia.

Durant els pròxims deu anys s’espera que aterrin els vuit cables submarins internacionals, convertint la infraestructura un punt essencial per a l’economia digital de tot el país, creant així una alternativa al port de Marsella, que actualment pateix una saturació per un elevat nombre de cables que aterren allà.

QUÈ ÉS UN CABLE SUBMARÍ?

Els cables submarins fan la mateixa funció que un avió en un aeroport, però en aquest cas transporten informació. Les dades d’aquests cables de fibra òptica s’envien des de l’estació d’aterratge a diferents centres de dades (data centers).

En aquest cas, és el primer open port de Catalunya i el segon de tota Espanya, és a dir, permet l’accés de cables sense restriccions. Suposa una innovació, ja que habitualment cada empresa propietària d’un cable ha de construir la seva pròpia estació d’aterratge per la connexió del cable.

INFRAESTRUCTURA

La ubicació del port digital es troba en Sant Adrià de Besòs. És un edifici de dues plantes amb una dimensió total de 2.657 m 2 en els quals s’han habilitat vuit sales per a la col·locació dels cables submarins, amb capacitat per 16 racks de telecomunicacions cada una. Les instal·lacions compleixen tots els estàndards de seguretat, així com eficiència energètica, ja que compta amb 194 plaques solars.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats