07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

Un prestigiós rànquing sobre les millors universitats que l’encapsalen els centres educatius d’Oxford, Harvard i Cambridge, contempla a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra com els millors centres educatius espanyols.

Barcelona compta amb tres de les dues-centes millors universitats del món, segons la classificació The World University Ranking, que va publicar The Times Higher Education, revista amb més renom de l’educació universitària. L’elaboració d’aquest rànquing ha suposat l’anàlisi de 2.325 centres acadèmics d’un total de 104 països. Malgrat que, només han competit 1.799 universitats, que són les que comptaven amb els requisits per classificar-se.

El lloc 182 del rànquing de les millors universitats del món està ocupat per la Universitat de Barcelona, seguidament de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ocupa el lloc consecutiu, el 183. I amb molt poca diferència es troba en la posició 186 del rànquing la Universitat Pompeu Fabra.

El rànquing Top 200 el lideren deu universitats estatunidenques i britàniques, però cal remarcar que les úniques universitats espanyoles que formen part del llistat són barcelonines.

INDICADORS QUE ES TENEN EN COMPTE EN LA REALITZACIÓ DEL RÀNQUNG

El rànquing realitzat pel The Times Higher Education s’elabora amb uns tretze indicadors que mesuren cinc àmbits específics, que són els següents: docència, investigació, cites entre acadèmics, internacionalització i transferència de coneixements, cal tenir en compte que no totes les universitats destaquen en els mateixos indicadors. Les tres universitats barcelonines compten amb una puntuació similar, la Universitat de Barcelona ha obtingut una puntuació total de 55,7 punts, l’Autònoma de Barcelona un total de 55,6 i la Pompeu Fabra un 55,4.

El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha assistit a l’acte de celebració en el qual s’han donat a conèixer les dades de l’estudi dut a terme, celebrat a Nova York. Aquest ha volgut exposar, “Ens mantenim un cop més entre les 200 millors universitats del món i entre les líders a Espanya. La millora constant és un dels eixos de treball en la UPF, i els rànquings serveixen per saber què estem fent bé i què podem millorar”.

En el cas de la UPF, destaca per la branca d’empresarials i dret, les seves investigacions i l’impacte internacional. La UAB és un dels millors centres acadèmics per estudiar humanitats i la qualitat de l’ensenyament destaca en l’àmbit europeu. I la UB destaca per ser una de les universitats més prestigioses del món respecte a l’impacte en la investigació, especialment rellevant en el camp de la medicina.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades