23
novembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Al centre es portaran a terme projectes relacionats amb la mobilitat i la conducció eficient
  • • El projecte coincideix amb la posada en marxa d’una acceleradora d’start-ups innovadores

La multinacional alemanya Volkswagen ha escollit Barcelona per instal·lar un data labque es com es coneix el centre mundial d’anàlisi de dades. Aquest serà el tercer centre del consorci a escala internacional, juntament amb els de Munic i San Francisco (EUA). La capital catalana, doncs, jugarà un rol clau dins de l’estratègia de connectivitat i desenvolupament de nous productes del grup d’automoció.

Al nou centre es portaran a terme diversos projectes relacionats amb la mobilitat i la conducció eficient a partir de l’estudi de les dades proporcionades pels vehicles i els conductors.

En el marc de l’estratègia del grup Volkswagen per als propers deu anys, es plantegen tres eixos de desenvolupament: la connectivitat, l’electrificació i el cotxe autònom. El grup alemany és conscient dels profunds canvis que experimentarà el sector de l’automoció com a conseqüència de la tecnologia mòbil i el big data.

El projecte del centre d’anàlisi de dades coincideix amb la posada en marxa a la factoria Seat de Martorell d’una acceleradora d’start-ups innovadores en serveis de mobilitat amb la finalitat de crear un ecosistema que aprofiti l’atractiu i el potencial de Barcelona, segons paraules de la pròpia companyia, que destaca així mateix la capacitat de la capital catalana per atreure empreses de matriu tecnològica i la seva aposta per les ciutats intel·ligents. En definitiva, Seat vol destacar en el camp de la digitalització dels vehicles i, en  aquest sentit, farà a Barcelona la prova pilot de serveis de connectivitat. El desenvolupament d’aquestes solucions a la ciutat té, segons la companyia, molt a veure amb la idea de la capital catalana com a capital tecnològica, seu del Mobile World Congress o de la Smart City Expo.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats