24
octubre
2022


Comparteix a les xarxes

The District, una nova oportunitat per a obrir les nostres activitats al món

Del 19 al 21 d’octubre Barcelona ha celebrat una nova fira immobiliària que pretén ser una nova veu dins del sector immobiliari. Durant aquests dies, Barcelona, la seva Àrea Metropolitana i Catalunya, a través del nom Barcelona Catalonia, han compartit els seus projectes davant el públic internacional que ha assistit a la fira. Barcelona Catalonia també ha realitzat diferents debats i conferències tant en el Main Auditorium com en el Innovation Arena.

La Conferència Barcelona Catalonia, que va tenir lloc el divendres 21 en el Main Auditorium va girar entorn de la idea del talent i la innovació i a com aquests són factors clau per a un entorn empresarial estable i com Barcelona i Catalunya els gestionen. La presentació “Barcelona Catalonia: Talent & Innovation Hub”, va ser moderada pel director associat de la fundació bTEC Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya i els ponents van ser Jordi Arrufí, director de Talent & Knowledge at the Mobile World Capital Barcelona, John Derweduwe, soci director d’Espanya i Portugal de Heylen Warehouses, i Eusebi Carles, soci de l’oficina de mercats de capitals de Cushman & Wakefield.

Tot l’equip va coincidir en el fet que Barcelona i Catalunya són llocs perfectes per a situar una empresa i per a desenvolupar els seus projectes d’innovació. Arrufí sosté que Barcelona és atractiva per a les empreses tecnològiques perquè ha tornat a unir “el món acadèmic, les start-ups, els inversors i els centres de R+D”, creant un espai on totes aquestes empreses i institucions poden ajudar-se mútuament, creant un gran ambient de networking. Hi ha un altre aspecte afegit, que ha estat assenyalat per Derweduwe, i és que Catalunya no sols és el “centre neuràlgic d’Espanya”, sinó que també ofereix “terrenys més barats”, així com “mà d’obra qualificada”.

De cara al futur, els tres coincideixen que cal fer alguns canvis per a atreure a més empreses i als seus treballadors. Per a Carles, és fonamental fer “l’oficina més atractiva”, incorporant més “espais col·laboratius”. Irònicament la falta d’ells durant la pandèmia és el que va fer que les empreses s’adonessin del seu gran valor.

L’oportunitat de compartir els nostres projectes amb el públic
internacional

A més de la Conferència Barcelona Catalonia, els diferents socis de Barcelona Catalonia van tenir un espai en el Innovation Arena per presentar els seus principals projectes en el sector immobiliari, i com és d’interessant per al públic internacional invertir a Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya.

​​L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, va presentar els principals sectors en desenvolupament de la ciutat, una ciutat en creixement al costat de Barcelona i les principals instal·lacions de comunicació. Aquests sectors, Porta Barcelona, el Gall i ARE Montesa, són perfectes tant per a l’activitat econòmica com pel terreny residencial i pel sector de l’hosteleria.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón i Joaquim Maria Vidal, del departament comercial de INCASÒL, van presentar el Parc de l’Alba, un sector en creixement a Cerdanyola del Vallès amb tant sòl residencial com econòmic. És un gran sector per a la innovació i les infraestructures tecnològiques ja que es troba al costat de centres de recerca com el synchrotron Alba i la Universitat Autònoma de Barcelona. També està al costat de l’AP-7, la principal carretera que connecta el sud d’Espanya amb Europa i a no més de 20 minutos de les principals instal·lacions de comunicació.

Finalment, Albert Dalmau, gerent d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona va presentar el Green Deal de Barcelona, un ambiciós pla per a transformar la ciutat cap a un lloc més sostenible i atractiu, començant per set àrees estratègiques. La idea és pacificar aquestes zones, rehabilitant edificis antics i creant més espais verds integrats a la ciutat i la seva arquitectura.

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats