26
febrer
2024


Comparteix a les xarxes

L’informe Real Estate Market Outlook 2024 de CBRE (Global Commercial Real Estate Services) indica que Barcelona experimentarà una reactivació en la inversió immobiliària al llarg de l’any, especialment en el segon semestre, projectant un creixement de més del 10%, superant els 2.000 milions d’euros. Una dada a tenir en compte després de la caiguda del 49% en inversions durant 2023. El sector hoteler va liderar la inversió amb 578 milions d’euros, seguit pel sector industrial i logístic amb 555 milions.

La inversió en habitatge va caure un 68%, registrant 323 milions d’euros a Barcelona, encara que el coliving i altres modalitats flexibles van augmentar significativament. Se suggereix la reconversió d’oficines per a augmentar l’oferta d’habitatges, ja que es preveu una major desocupació d’oficines i l’adaptació de les mateixes per a usos residencials i hotelers.

Barcelona s’enfocarà en tecnologies específiques com la intel·ligència artificial (IA) i les ciències de la salut, aprofitant el seu potent teixit tecnològic i preveient desenvolupaments significatius en els pròxims anys. Es destaca la importància del sector de life science, que compta amb nombroses startups, hospitals universitaris, institucions de recerca i ocupacions.

En resum, Barcelona anticipa una reactivació en la inversió immobiliària, amb èmfasi en el sector hoteler i la necessitat d’adaptar oficines obsoletes. A més, la ciutat apunta a consolidar-se com un hub tecnològic especialitzat en IA i ciències de la salut, aprofitant la seva infraestructura i recursos disponibles.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats