23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • El BIST s’erigeix com una de les principals institucions científiques d’Europa.
  • Els sis centres mantindran l’activitat pròpia, però amb un projecte científic comú.

Sis dels principals centres de recerca catalans han fet un pas endavant en la seva trajectòria de col·laboració constituint ‘The Barcelona Institute of Science and Technology’. Són el Centre de Regulació Genòmica(CRG), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).

Es tracta d’un projecte científic que vol desenvolupar recerca interdisciplinar, incrementar l’impacte científic i posicionar-se entre les principals institucions científiques europees. ‘The Barcelona Institute of Science and Technology’és una iniciativa impulsada pels directors dels sis centres de recerca que l’integren i cinc científics de forta reputació internacional.

Els seus impulsors consideren que “és el moment que el sistema de recerca català faci un salt consolidant la col·laboració entre aquests centres des d’una nova entitat que els permeti impulsar projectes científics més transversals i aconseguir una major competitivitat internacional”. 

El BIST neix amb el suport de cinc grans fundacions que també formen part del Patronat: la Fundació Bancària ‘la Caixa’, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Fundació Privada Cellex i la Fundació d’Empresaris Femcat. Igualment, en forma part la Generalitat de Catalunya. Montserrat Vendrell, actualment directora del Parc Científic de Barcelona i del Biocat, ha estat nomenada directora del Barcelona Institute.

Al capdavant dels rànquings europeus
‘The Barcelona Institute of Science and Technology’ neix erigint-se en la quarta institució europea en nombre de concessions del Consell Europeu de Recerca per volum d’investigadors. Els sis centres integrants n’han rebut 49 des de l’inici del programa, més d’un 1% del total europeu. Pel que fa a l’índex de publicacions, els centres que integren el Barcelona Institute van publicar 144 articles a Nature i Science entre els anys 2008 i 2012, el que representa la meitat de totes les publicacions d’institucions catalanes durant aquest període.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

datos pato en cataluña

Noticies

Rècord d’ocupació a Catalunya en el tercer trimestre amb més de 3,71 milions de persones treballant

Cataluña Trade & Investment ha apoyado a 26.000 proyectos de internacionalización de empresas catalanas en los últimos 35 años

Noticies

Catalunya Trade & Investment ha donat suport a 26.000 projectes d’internacionalització d’empreses catalanes en els darrers 35 anys