08
març
2023


Comparteix a les xarxes

Barcelona es posiciona com un hub estratègic per a la connexió de cables de telecomunicacions terrestres i submarins. L’acabada d’inaugurar Barcelona Cable Landing Station, ​​situada a Sant Adrià de Besòs, ha accelerat la implantació de nous centres de dades en l’àrea metropolitana, vitals per a la transformació digital de les empreses i l’economia.

Equinix, empresa estatunidenca que cotitza en Nasdaq, ha anunciat la construcció d’un segon centre de dades a L’Hospitalet de Llobregat, on ja compta amb una instal·lació similar des de 2017. El nou projecte, denominat International Business Exchange BA2, requerirà 52 milions euros d’inversió i s’espera que entri en funcionament en el primer trimestre de 2024.

El nou centre de dades ja compta amb el seu primer client, la multinacional britànica Colt Technology Services, que també és la primera empresa a connectar-se a la Barcelona Cable Landing Station.

Equinix ha afirmat que aquesta nova instal·lació a Barcelona servirà com a punt de connexió estratègic per a les comunicacions de dades entre Europa. Àfrica i Orient Mitjà. La nova instal·lació es convertirà ràpidament en una localització essencial d’amarrament de cables submarins i es connectaran cables importants com 2Africa, Europa-Orient Mitjà-Índia de Aqua Comms, Medloop de Sipartech i Medusa, que uniran Barcelona amb diferents mercats mediterranis, europeus i africans.

El vicepresident de Equinix, Jim Poole, ha destacat la importància dels cables submarins per a habilitar el món digital i preveu un gran progrés en els pròxims dos anys després de l’alentiment causat per la pandèmia. Equinix ha assenyalat que Barcelona continua atraient a les principals organitzacions internacionals en l’àmbit tecnològic, esmentant empreses com Airbnb, Amazon, Google, HP, Microsoft i Ubisoft, que han invertit a la ciutat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades