27
abril
2015


Comparteix a les xarxes

L’Ajuntament de BarcelonaOracle, la Generalitat de Catalunya i BDigital, han posat en marxa el projecte del Big Data Centre of Excellence, que té com a objectiu aportar a empreses i institucions solucions tecnològiques innovadores que responguin a les necessitats de gestió i valorització de les dades.

El projecte permetrà una millora rellevant per a les empreses en el seu procés de decisió estratègica, accelerarà el procés d’innovació del sector empresarial, i estarà basat en quatre pilars fonamentals: la generació de coneixement, la provisió de serveis de valorització de dades, la formació i la divulgació.

Ubicat a l’edifici del Barcelona Growth Centre, el centre compta inicialment amb 8 professionals. Està previst que es creïn 8 llocs de treball més durant el 2015 i que l’any 2020 hi treballin 25 persones. El Big Data generarà grans oportunitats per a les empreses i permetrà generar llocs de treball de gran qualitat.

D’altra banda, ha nascut el Barcelona Advanced Industry Park (BAIP). L’equipament està destinat a la dinamització del teixit industrial de la ciutat i el creixement industrial, i actualment acull 50 enginyeries.

Amb el BAIP, l’Ajuntament vol donar un nou impuls al Parc Tecnològic Barcelona Nord, donant més protagonisme al projectes industrials i posicionar la capital catalana com un dels referents mundials del sector, reafirmant el seu compromís amb les empreses, la indústria i l’ocupació, i amb l’objectiu final de fomentar la innovació, donar a conèixer l’enginyeria aplicada i les noves tècniques de fabricació avançada, i contribuir al desenvolupament de la indústria.

Aquesta voluntat es complementa amb una nova línia de 5 milions d’euros d’ajuts per a 500 empreses que vulguin invertir en nous projectes industrials, i la celebració del primer congrés Industry ioT Solutions World Congress (IoT Barcelona), que la capital catalana acollirà el proper setembre.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades