24
juliol
2023
Comparteix a les xarxes
Neix l’Aliança de semiconductors amb l’objectiu de convertir Catalunya en pol de referència del sector a Europa.
L'acte de constitució marca el tret de sortida de la iniciativa, formada per diversos departaments de la Generalitat, empreses i agents de recerca i innovació, que treballaran conjuntament amb l'objectiu de consolidar Catalunya com un dels pols de referència de la indústria dels semiconductors a Europa

L’últim dijous del mes passat, 29 de juny, es va constituir definitivament la iniciativa publicoprivada, anunciada al maig: ‘L’Aliança de semiconductors i xips de Catalunya’. Aquesta iniciativa reunirà els agents d’aquests ecosistemes per liderar-ne la transformació i consolidació a Europa.
A més d’aquest projecte, el Govern ja ha estat impulsant altres actuacions d’aquest àmbit sobre els semiconductors, com el desplegament de programes de suport a projectes empresarials i tecnològics per a reforçar el resultat que es vol aconseguir.
Actualment, està en fase de desenvolupament però té un gran potencial de creixement, ja que ja compta amb 86 empreses de semiconductors a Catalunya que donen feina a més de 3.700 investigadors involucrats en projectes de recerca en aquest àmbit. El 81% de les empreses del sector a Catalunya són pimes i el altre 8% són startups
El que pretén l’Aliança és promoure el creixement i la consolidació de l’ecosistema de semiconductors, la microelectrònica, fotònica i quàntica de Catalunya per assolir una economia competitiva, innovadora y sostenible. Per aconseguir-ho, l’Aliança es centra en els eixos estratègics per al Govern: enfortiment de la cadena de valor dels xips a Catalunya, la seva connexió internacional, la creació i atracció d’inversió productiva i l’impuls del talent i la recerca.
Conjuntament, el que també es busca, és reforçar les relacions i el posicionament de Catalunya promovent en iniciatives europees per al desenvolupament d’aquest ecosistema la participació del país.
L’acte que es va cel·lebrar va servir per a la integració de la Taula de l’Aliança, l’òrgan de governança d’aquesta nova iniciativa, al departament d’Empresa i Treball. El projecte també ha estat impulsat per altres departaments, com el d’Economia i Hisenda i de Recerca i Universitats, i amb la participació dels departaments de la Presidència i d’Acció Exterior i Unió Europea. A més, mitjançant ACCIÓ, es donarà el suport tècnic i administratiu necessari per al desenvolupament de les funcions de la Taula.
Notícies relacionades

La UNESCO selecciona Barcelona com a capital mundial de l’arquitectura per al 2026.

Barcelona confia en les noves vies d’ample estàndard de Can Tunis per captar fluxos asiàtics

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia

Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials