24
juliol
2023


Comparteix a les xarxes

L’últim dijous del mes passat, 29 de juny, es va constituir definitivament la iniciativa publicoprivada, anunciada al maig: ‘L’Aliança de semiconductors i xips de Catalunya’. Aquesta iniciativa reunirà els agents d’aquests ecosistemes per liderar-ne la transformació i consolidació a Europa. 

A més d’aquest projecte, el Govern ja ha estat impulsant altres actuacions d’aquest àmbit sobre els semiconductors, com el desplegament de programes de suport a projectes empresarials i tecnològics per a reforçar el resultat que es vol aconseguir.

Actualment, està en fase de desenvolupament però té un gran potencial de creixement, ja que ja compta amb 86 empreses de semiconductors a Catalunya que donen feina a més de 3.700 investigadors involucrats en projectes de recerca en aquest àmbit. El 81% de les empreses del sector a Catalunya són pimes i el altre 8% són startups

El que pretén l’Aliança és promoure el creixement i la consolidació de l’ecosistema de semiconductors, la microelectrònica, fotònica i quàntica de Catalunya per assolir una economia competitiva, innovadora y sostenible. Per aconseguir-ho, l’Aliança es centra en els eixos estratègics per al Govern: enfortiment de la cadena de valor dels xips a Catalunya, la seva connexió internacional, la creació i atracció d’inversió productiva i l’impuls del talent i la recerca. 

Conjuntament, el que també es busca, és reforçar les relacions i el posicionament de Catalunya promovent en iniciatives europees per al desenvolupament d’aquest ecosistema la participació del país. 

L’acte que es va cel·lebrar va servir per a la integració de la Taula de l’Aliança, l’òrgan de governança d’aquesta nova iniciativa, al departament d’Empresa i Treball. El projecte també ha estat impulsat per altres departaments, com el d’Economia i Hisenda i de Recerca i Universitats, i amb la participació dels departaments de la Presidència i d’Acció Exterior i Unió Europea. A més, mitjançant ACCIÓ, es donarà el suport tècnic i administratiu necessari per al desenvolupament de les funcions de la Taula. 

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia