24
juliol
2023


Comparteix a les xarxes

L’últim dijous del mes passat, 29 de juny, es va constituir definitivament la iniciativa publicoprivada, anunciada al maig: ‘L’Aliança de semiconductors i xips de Catalunya’. Aquesta iniciativa reunirà els agents d’aquests ecosistemes per liderar-ne la transformació i consolidació a Europa. 

A més d’aquest projecte, el Govern ja ha estat impulsant altres actuacions d’aquest àmbit sobre els semiconductors, com el desplegament de programes de suport a projectes empresarials i tecnològics per a reforçar el resultat que es vol aconseguir.

Actualment, està en fase de desenvolupament però té un gran potencial de creixement, ja que ja compta amb 86 empreses de semiconductors a Catalunya que donen feina a més de 3.700 investigadors involucrats en projectes de recerca en aquest àmbit. El 81% de les empreses del sector a Catalunya són pimes i el altre 8% són startups

El que pretén l’Aliança és promoure el creixement i la consolidació de l’ecosistema de semiconductors, la microelectrònica, fotònica i quàntica de Catalunya per assolir una economia competitiva, innovadora y sostenible. Per aconseguir-ho, l’Aliança es centra en els eixos estratègics per al Govern: enfortiment de la cadena de valor dels xips a Catalunya, la seva connexió internacional, la creació i atracció d’inversió productiva i l’impuls del talent i la recerca. 

Conjuntament, el que també es busca, és reforçar les relacions i el posicionament de Catalunya promovent en iniciatives europees per al desenvolupament d’aquest ecosistema la participació del país. 

L’acte que es va cel·lebrar va servir per a la integració de la Taula de l’Aliança, l’òrgan de governança d’aquesta nova iniciativa, al departament d’Empresa i Treball. El projecte també ha estat impulsat per altres departaments, com el d’Economia i Hisenda i de Recerca i Universitats, i amb la participació dels departaments de la Presidència i d’Acció Exterior i Unió Europea. A més, mitjançant ACCIÓ, es donarà el suport tècnic i administratiu necessari per al desenvolupament de les funcions de la Taula. 

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats