24
juliol
2023


Comparteix a les xarxes

Barcelona ha estat seleccionada oficialment com la capital mundial de l’arquitectura en 2026 per la Unesco i la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA). Aquesta iniciativa cerca ressaltar el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la cultura, la identitat de les ciutats i el seu desenvolupament sostenible.

Com a Capital Mundial de l’Arquitectura, Barcelona albergarà una sèrie d’esdeveniments i activitats al llarg de 2026 en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). L’Ajuntament de Barcelona facilitarà un programa ampli que inclourà exposicions, activitats i empreses per a destacar el valor i la importància de l’arquitectura i el disseny urbà en el desenvolupament sostenible de la ciutat.

Amb aquesta designació, Barcelona es converteix en la primera ciutat a acollir dues vegades el Congrés Mundial de la UIA, havent estat seu en 1996, quatre anys després dels Jocs Olímpics. Aquesta oportunitat permetrà a la ciutat ressaltar novament la seva importància arquitectònica a nivell internacional i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades