27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La companyia és la propietària del conegut software de disseny Autocad
  • • La multinacional ha escollit Barcelona per la seva capacitat d’atraure talent estranger

La multinacional tecnològica nord-americana Autodeskha escollit la ciutat de Barcelona per instal·lar-hi el que ha anomenat com el seu hub comercial de vendes per a tot Europa. La companyia, propietària del conegut software de disseny Autocad, entre d’altres, ha presentat recentment les seves noves oficines, ubicades a Diagonal Mar, al districte 22@.

Les noves instal·lacions, de 1.200 m2 de superfície -que Autodesk preveu duplicar més endavant-, acolliran als més de 150 treballadors que ja ha començat a contractar, a afegir als 20 que ja treballaven a Catalunya. Aquests han de tenir formació d’enginyeria de producte o mecànica i han de ser nadius dels països europeus on es distribueixen els productes.

Autodesk arriba a Barcelona coincidint amb un canvi d’estratègia comercial, doncs començarà a distribuir els seus programes, com l’Autocad, a través d’un model de subscripció i també des del núvol, és a dir, amb l’anomenat ‘software as a service’, com ja passa amb la majoria de plataformes o programes, dins d’un projecte anomenat Forge i que ha suposat una inversió de 100 milions de dòlars.

La multinacional ha destacat que ha escollit Barcelona fonamentalment per la capacitat de la capital catalana d’atraure talent estranger, per la qualitat de vida i per la seva connectivitat, gràcies a l’aeroport del Prat. Autodesk va facturar 2.500 milions de dòlars l’any passat, dels quals un 40% provenen del mercat europeu.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades