31
maig
2022


Comparteix a les xarxes

El grup sud-coreà Iljin Materials, obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp (Tarragona) en la qual fabricarà un dels components bàsics i més avançats de bateries per a cotxes. La inversió rondarà els 600 milions d’euros i serà la major en el terreny industrial a Catalunya en els últims quinze anys.

Iljin Materials es dedica a la fabricació d’elecfoil, unes làmines ultrafines de coure que s’utilitzen en les bateries de liti per a vehicles elèctrics i magatzematge d’energia, així com per a productes electrònics.

La companyia preveu que la fàbrica estigui operativa per a 2024 i espera generar 500 llocs de treball directes amb la seva inauguració. A més, segons la multinacional, el seu projecte a mitjà i llarg termini implica convertir les instal·lacions de Tarragona en la fàbrica més gran del grup en l’àmbit mundial.

La planta de Mont-roig serà la primera d’Iljin a Europa, després d’haver analitzat altres possibles ubicacions a Europa de l’Est, del Nord i Occidental. I tindrà una capacitat de producció de 25.000 tones anuals. No obstant això, l’objectiu de la multinacional és tenir una capacitat de 100.000 tones a l’any com a projecte final en Mont-roig.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades