24
juliol
2023


Comparteix a les xarxes

Aproximadament, un 60% de les empreses catalanes preveuen un procés d’innovació durant el 2023. Això es tracta d’un 4% més en relació a l’any passat (56,4%), segons el Baròmetre de la Innovació a Catalunya elaborat per ACCIÓ. 

Entre els diferents objectius establerts, els que més destaquen i es volen assolir són: la millora de l’eficiència, l’increment de la facturació i la productivitat o la retallada dels costos mitjans dels seus productes o serveis. 

L’explicació principal de l’augment de l’activitat innovadora, explica el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, és degut a “la sortida de la crisi provocada per la Covid-19, l’efecte tractor dels fons Next Generation i l’Horizon Europe”, però també justificada pel creixement de la internacionalització de les empreses catalanes. 

A partir d’aquestes i altres dades obtingudes, el document d’ACCIÓ troba una marcada correlació entre el creixent caràcter internacional de l’ecosistema català de negocis i la cerca de nous i millors productes i serveis, comprovant així, que segons el baròmetre, el 58% d’empreses que declaren innovar també exporten, mentre que un 30% que ve a Catalunya dedicarà recursos a la innovació en 2023. 

Principalment, s’ha innovat en l’àmbit del producte (quasi un 60%) i en sistemes d’informació i comunicació (50%), però també s’ha donat importància als processos de producció (37,2%), el desenvolupament de procés de negoci (35,1%),  l’administració i la gestió (28,4%), entre d’altres.

De fet, segons les previsions de les empreses i les dades obtingudes, l’impacte d’aquesta activitat innovadora comportarà un augment d’eficiència del 61,9%, sobre la facturació d’un 54,5%, la productivitat un 50,5%, la rebaixa del cost mig del producte o server un 32,3% i l’augment de treballadors en un 16%. Aquestes afirmacions, porten a Albert Castellanos a assegurar que: “innovar és la principal palanca de les empreses per créixer, exportar, ser més productius i crear nous llocs de treball”. 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades