04
gener
2023


Comparteix a les xarxes

Es tracta d’una inversió estratègica que tindrà un impacte significatiu a impulsar l’activitat de R+D a Catalunya. Pel Govern, es tracta d’una inversió important vinculada als semiconductors, amb l’objectiu de dinamitzar la indústria local i atreure nous projectes d’inversió estrangera al sector.

 

La Generalitat de Catalunya celebra que la multinacional estatunidenca Cisco obri un centre de disseny de semiconductors a Barcelona, sumant-li ser la primera ciutat de la Unió Europea amb una infraestructura d’aquest tipus.

 

Aquest tipus d’inversió compta amb molta competència internacional i contribueix a garantir la independència tecnològica de Catalunya, així com d’Europa.

 

Entre Catalunya i Cisco, la relació s’ha anat estrenyent durant aquests últims mesos. El president català, Pere Aragonès, es va reunir durant l’últim Mobile World Congress amb el director general de la multinacional, Chuck Robbins, a més, amb el vicepresident de l’empresa, Mark Patterson i el director general de Cisco a Espanya, Andreu Vilamitjana.

 

D’altra banda, aquest nou centre de disseny de semiconductors instal·lat a la ciutat comtal, ha generat 150 nous llocs de treball qualificats. A més la companyia ha ampliat 1.200 m² el seu centre de disseny a Barcelona i té previst construir un nou edifici de 3.000 m² a L’Hospitalet de Llobregat amb un laboratori d’assajos.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades