02
febrer
2023


Comparteix a les xarxes

El pla director urbanístic (PDU) per a la realització del node ferroportuari sud en el port de Barcelona ha estat inicialment aprovat per la Generalitat de Catalunya. La comissió de Territori ha donat el vistiplau al document, que haurà de passar per una fase d’al·legacions amb les diverses entitats afectades pel reordenament urbanístic de la zona i amb la ciutadania. Es té constància que per al primer trimestre de 2023 es rebrà l’aprovació definitiva. La Generalitat impulsa la modernització dels accessos ferroviaris al port de Barcelona amb l’adjudicació de la fase preliminar de la seva construcció.

El projecte afecta a 68 hectàrees de superfície en l’àrea sud del recinte

El node ferroportuari incorporarà fins a sis terminals diferents, que s’estendran en la zona sud del recinte portuari. El document estableix les bases per al que ha de ser la Terminal Logística Intermodal del port de Barcelona.

Segons l’Autoritat Portuària de Barcelona, la totalitat d’infraestructures serà “un node ferroviari molt potent”, que brindarà servei al port, però també al seu entorn: la Zona Franca, el Polígon Industrial Prantenc i a les indústries situades al Baix Llobregat i l’àrea sud de Barcelona. A més, aquest node facilitarà un flux sostenible i eficient, dels trànsits martítim-terrestre, així com també terrestre-marítim.

Hi ha espais que quedaran en desús, com la terminal de Morrot, per això, en el pla urbanístic es contempla la manera d’aprofitar aquests espais. A més, en el pla es preveu la realització de 20,8 hectàrees d’espais públics verds i el Corredor Verd Parc Agrari del Llobregat – Parc de Montjuïc, és a dir, una xarxa d’itineraris que connectin les diferents àrees logístiques i portuàries als espais naturals.

Quant a Morrot, s’espera que la futura Terminal Logística Intermodal absorbeixi totes les seves operacions i deixi lliuri la seva terminal actual per a un ús encara per definir. Aquesta inversió forma part d’un pla integral per a millorar la connectivitat amb l’entorn, mitjançant la construcció de carrils bici, la millora de l’accessibilitat per als vianants, l’ampliació de la xarxa de transport públic i el desenvolupament de zones verdes i zones recreatives. Els fons també es destinaran a la instal·lació de sistemes de seguretat, per a millorar la seguretat dels treballadors i els visitants del port.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats