04
maig
2022


Comparteix a les xarxes

Després de l’adquisició de la start-up Shotl, per part del grup emiratí Swvl, la multinacional situarà el seu nou hub d’intel·ligència artificial aplicada a serveis de mobilitat urbana, a Sant Cugat. La companyia té previst destinar uns cinc milions d’euros per a formar un equip de 50 professionals tecnològics a la fi d’enguany.

 

 

A l’agost, Swvl va adquirir la start-up Shotl, especialitzada en un servei d’autobusos sota demanda per a empreses i administracions públiques. Els fundadors de la start-up comenten que “Ens van fer una oferta que no vam poder rebutjar. Les comandes havien baixat a causa de la crisi de la pandèmia”, sense revelar el preu de la compravenda.

La multinacional va començar a cotitzar en la borsa del Nasdaq i va aixecar al voltant de 500 milions per a finançar el seu creixement.

Amb la transacció (formalitzada al novembre), Shotl veurà desaparèixer la seva marca, però la seva tecnologia i l’equip estaran més vius que mai. Amb l’obertura d’un hub d’intel·ligència artificial a Sant Cugat, el grup aprofitarà el talent local i atraurà professionals estrangers.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades