30
juny
2022


Comparteix a les xarxes

La companyia tecnològica INTEL obrirà un laboratori de disseny de microxips juntament amb el Barcelona Supercomputing Center o Centre Nacional de Supercomputación (BSC-*CNS), amb la finalitat d’ajudar a Europa a ser autònoma en xips amb tecnologia basada en maquinari RISC-V de codi obert. Aquests xips són emprats a tot el món en el disseny de cotxes autònoms o dispositius per a aplicacions d’intel·ligència artificial, i la seva fabricació és crucial sobretot en l’actual context de crisi del subministrament.

Aquest laboratori rebrà una inversió per part d’INTEL de 200 milions d’euros en un termini de 10 anys, als quals se li sumen altres 200 milions d’euros per part del Govern. Una inversió que situarà al país en l’avantguarda d’un sector clau per a l’economia i que s’espera que generi 300 llocs de treball.

Mateo Valero, director de BSC-*CNS, va confirmar que l’acord es va formalitzar a Davos entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el conseller delegat d’Intel, Pat Gelsinger:

A més, Valero s’ha mostrat convençut que l’existència d’aquest laboratori a Barcelona, en un mercat tan competitiu, on la competència és enorme i en el qual Europa no produeix res, ajudarà a crear un hub per a noves empreses i ocupacions.

Una anotació que la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i directora general de Catalonia Trade & Investment, Natàlia Mas, reafirma assenyalant que: “El fet que INTEL s’estableixi a Barcelona amb un projecte tan estratègic com els microxips és una mostra més de per què Catalunya és un dels territoris més dinàmics d’Europa en l’atracció d’inversió estrangera de caràcter tecnològic i productiu”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades