04
gener
2023


Comparteix a les xarxes

BIT Hàbitat, encarregada d’impulsar la innovació urbana per a donar resposta als reptes socials, econòmics, tecnològics i ambientals, llança la tercera edició de “La ciutat proactiva. Innovació amb impacte”.

 

Als projectes guanyadors es repartiran mig milió d’euros, amb els quals es finançarà fins a un 80% de cada projecte.

 

Els cinc projectes guanyadors presenten solucions per a fer front als reptes de la transició energètica, l’emergència climàtica, la transformació urbana, l’habitatge i la cohesió social.

 

Els projectes guanyadors són:

 

  • Logirepak: presentat per la Fundación Catalana para la Prevención de Residuos i Consumo Responsable [Recero] y Design by Intuition [Paka]. Logística urbana en xarxa de reutilització d’envasos per a l’alimentació fresca en els mercats de la ciutat. Subvencionat amb 120.000 €.
  • TEPAC: presentat per les següents entitats, Batec Pol Cooperatiu per la Transició Energètica, Azimut 360 i La Fabric@. Buscant el desbloqueig dels usos dels terrats comunitaris per a facilitar la construcció de comunitats energètiques. Subvencionat amb 120.000 €.
  • RAVALoritza: presentat per Transfolab Bcn i Raons públiques, disseny i cocreación participativa de mobiliari per a l’espai del grup de joves del Casal dels Infants del Raval, amb estratègia educativa. Subvencionat amb al voltant de 40.000 €.
  • RESPIRA: projecte presentat per l’agrupació formada per Noumena Design Research Education, el Institut de Arquitectura Avanzada de Cataluña, la Associación de Vecinos y Vecinos de Poblenou i la Plataforma de Entidades de las Roquetes. Subvencionat amb prop de 100.000 €.
  • DaTaLoG: iniciativa presentada per la Universitat Pompeu Fabra i Ideas for Change. Data trust que permetrà, de manera participada, utilitzar dades de consum d’aigua, llum i gas per a prendre millors decisions sobre l’accés, estalvi i l’impacte del consum energètic. Subvencionada amb 115.000 € aproximadament.

A més de suport financer, BIT Hàbitat, proporcionarà als projectes, mentoría amb experts i facilitació a l’accés a la tecnologia per a poder desenvolupar prototips. També aportarà acompanyament tècnic i proporcionarà suport comunicatiu i difusió.

 

Actualment, estan en marxa 22 projectes innovadors impulsats gràcies a aquesta iniciativa d’ajudes iniciada al 2022. 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades