08
març
2023


Comparteix a les xarxes

Segons FDi Magazine del grup Financial Times, Catalunya i Barcelona són la regió i ciutat, respectivament, amb la millor estratègia d’atracció d’inversió estrangera a Europa. Aquest rànquing és altament valorat per les multinacionals per a estudiar projectes d’inversió empresarial de futur i reconeix l’estratègia duta a terme per la Generalitat de Catalunya, especialment la de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, que va atreure 94 projectes d’inversió estrangera, una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball en 2022. Es destaca el programa ProACCIO Green, que ofereix suport i ajudes a projectes empresarials relacionats amb la sostenibilitat.

El projecte de l’empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d’euros per a obrir la seva primera fàbrica a Europa a Catalunya i crear 500 llocs de treball, destaca com a exemple de l’èxit de l’estratègia d’atracció d’inversió estrangera. FDi Magazine també destaca la presència de 12 universitats a Catalunya que estan contribuint a accelerar la transformació de la regió a líder en Indústria 4.0. Catalunya va ser classificada en el primer lloc, juntament amb Île-de-France (França), en la categoria de Grans Regions Europees del Futur – Estratègia FDI.

El reconeixement demostra que Catalunya és atractiva per a la inversió estrangera i és un imant per a projectes d’alt valor afegit, segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. A més, també va comentar que “gran part de les empreses estrangeres a Catalunya decideixen reinvertir aquí de nou, per la qual cosa tenen confiança al país i en el nostre Govern”.

El document situa a la capital catalana en el primer lloc de la categoria Ciutats i Regions Europees del Futur 2023 – FDI Strategy de fDI. El premi destaca també, “el reeixit ecosistema tecnològic de la ciutat, que va rebre un impuls l’any passat amb la decisió d’Intel d’associar-se amb el Barcelona Supercomputing Center per a establir un laboratori de disseny de microxips”. Barcelona està per davant de ciutats europees com, Dublín, Berlín, Munic i Milà.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia