08
març
2023


Comparteix a les xarxes

Segons FDi Magazine del grup Financial Times, Catalunya i Barcelona són la regió i ciutat, respectivament, amb la millor estratègia d’atracció d’inversió estrangera a Europa. Aquest rànquing és altament valorat per les multinacionals per a estudiar projectes d’inversió empresarial de futur i reconeix l’estratègia duta a terme per la Generalitat de Catalunya, especialment la de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, que va atreure 94 projectes d’inversió estrangera, una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball en 2022. Es destaca el programa ProACCIO Green, que ofereix suport i ajudes a projectes empresarials relacionats amb la sostenibilitat.

El projecte de l’empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d’euros per a obrir la seva primera fàbrica a Europa a Catalunya i crear 500 llocs de treball, destaca com a exemple de l’èxit de l’estratègia d’atracció d’inversió estrangera. FDi Magazine també destaca la presència de 12 universitats a Catalunya que estan contribuint a accelerar la transformació de la regió a líder en Indústria 4.0. Catalunya va ser classificada en el primer lloc, juntament amb Île-de-France (França), en la categoria de Grans Regions Europees del Futur – Estratègia FDI.

El reconeixement demostra que Catalunya és atractiva per a la inversió estrangera i és un imant per a projectes d’alt valor afegit, segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. A més, també va comentar que “gran part de les empreses estrangeres a Catalunya decideixen reinvertir aquí de nou, per la qual cosa tenen confiança al país i en el nostre Govern”.

El document situa a la capital catalana en el primer lloc de la categoria Ciutats i Regions Europees del Futur 2023 – FDI Strategy de fDI. El premi destaca també, “el reeixit ecosistema tecnològic de la ciutat, que va rebre un impuls l’any passat amb la decisió d’Intel d’associar-se amb el Barcelona Supercomputing Center per a establir un laboratori de disseny de microxips”. Barcelona està per davant de ciutats europees com, Dublín, Berlín, Munic i Milà.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats