02
febrer
2023


Comparteix a les xarxes

Les startups tecnològiques que més donen treball actualment són les dels sectors de la biotecnologia i la intel·ligència artificial. Segons revela l’estudi, les empreses de tecnologia profunda ocupen més de 1.700 persones.

Durant els últims cinc anys hi ha hagut un auge en la creació de startups tecnològiques a Catalunya. El ministre d’Empresa i Treball, Roger Torrent, anima a continuar construint aquest ecosistema universitari i de centres de recerca de primer nivell per a tenir més professionals en el sector de la tecnologia avançada.

Aquestes startups brinden solucions tecnològiques i de coneixement pioneres en els camps científic, tecnològic i d’enginyeria. Són solucions totalment noves, amb l’objectiu de crear mercats nous, com la intel·ligència artificial i la biotecnologia.

El passat 2022 es va batre un rècord a Catalunya, amb una inversió d’uns 159 milions destinats a aquest sector, la qual cosa situa a Barcelona com el primer ‘hub’ del sud d’Europa basat en el finançament de startups deep tech.

El Govern també va anunciar que s’establirà un fons especial amb un pressupost de 2,5 milions d’euros per a subvencionar a les empreses de tecnologia profunda i aquelles amb una vida útil inferior a tres anys. Aquesta subvenció, que estarà vigent a partir d’enguany, atorgarà als beneficiaris una ajuda de fins a 250.000 euros sense interessos durant els primers quatre anys. Els creadors d’aquestes startups només hauran de retornar el 80% del total del crèdit rebut. Això contribuirà al creixement de la indústria d’alta tecnologia de Catalunya.

Si aquestes inversions es duen a terme, el president Pere Aragonès espera més de 1.800 noves oportunitats d’ocupació.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades