03
agost
2022


Comparteix a les xarxes

El sector turístic a Catalunya està vivint a poc a poc una recuperació encara que les dades ens indiquin que durant aquest 2022 s’han rebut un 29% menys de visitants que en 2019.
La previsió marca que aproximadament 8 milions de passatgers passin pels aeroports catalans durant aquest estiu, el doble que en 2021. Aquestes dades venen amb la tendència de millora, ja que avui dia encara podem sentir algunes de les seqüeles postpandèmia.

El turisme suposa el 12% del PIB de Catalunya i genera més de 21.000 milions d’euros de despesa directa. A més, el sector de l’hostaleria empra el 14% de la població activa catalana.
Catalunya, i especialment Barcelona, és un de les principals destinacions turístiques del món i de manera lògica, el turisme de masses s’ha convertit en un pilar de l’economia local, però ara mateix ens planteja una preocupació avui dia: la contaminació dels vols i creuers, les condicions laborals precàries en la indústria hotelera, l’amuntegament i la gentrificació en les zones de moda.

La solució a aquest gran problema és el turisme regeneratiu, més que el turisme sostenible, ja que millora el lloc que es visita en lloc de mantenir-lo igual.
Marta Domènech, directora de l’Agència de Turisme de Catalunya, va afegir que estan treballant per a aconseguir-ho: “Volem brindar-los als visitants el que estan buscant”, va dir. “Un turisme de qualitat, més diversificat, no tan estacional, ni tan concentrat en determinats punts del territori”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades