02
juny
2023


Comparteix a les xarxes

S’ha aprovat per part del consell d’administració del port de Barcelona la licitació per a les obres de la superestructura de la tercera fase d’ampliació del moll Adossat. Aquesta important inversió compta amb un pressupost base de set milions d’euros, sense comptar amb l’IVA,i té com a objectiu principal la construcció de 631 metres de passeig marítim, a més de la instal·lació de diversos equipaments portuaris com a escales, xarxes de serveis d’aigua, telecomunicacions, connexió de mitjana tensió i xarxa de drenatge.

El termini d’execució estimat per a aquestes obres és de sis mesos, segons s’ha informat per part de l’autoritat portuària. La finalitat d’aquesta ampliació és preparar el moll Adossat per a la futura construcció de la terminal de creuers de MSC i la terminal Ro-Pax, tal com es va establir en l’acord signat amb l’Ajuntament de Barcelona en 2018. 

Una vegada finalitzades les obres, les empreses concessionàries seran responsables de la urbanització de la zona i de la instal·lació de la infraestructura necessària per a garantir el seu ple funcionament.

L’obra d’ampliació del moll Adossat del port de Barcelona inclou la superestructura necessària per a instal·lar una xarxa de mitjana tensió, la qual cosa permetrà proporcionar electricitat als vaixells d’acord amb el projecte Nexigen d’electrificació de molls. Amb aquesta ampliació, el port busca enfortir la seva posició com un dels principals ports del Mediterrani, reafirmant el seu compromís amb la modernització i sostenibilitat de les seves instal·lacions portuàries.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats