07
abril
2022


Comparteix a les xarxes

Després de l’adjudicació d’una parcel·la a les signatures Panattoni, que situarà un centre de processament, magatzematge i distribució de dades (CPD), i Imparell Capital, que desenvoluparà una residència d’estudiants. El Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès, s’ha convertit en el hub de data center més gran de Catalunya.

Amb una inversió de 36,6 milions d’euros, les dues signatures han adquirit prop de 80.000 metres quadrats de sòl, situats en el Parc de la Ciència. Segons va anunciar el vicepresident de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, durant la fira MIPIM a Cannes (França), “Avui vam mostrar la potència d’una de les àrees en les quals Catalunya posa el focus per als pròxims anys. Volem ser una nació digital i avui hem signat l’adjudicació del major Centre de Processament de Dades de Catalunya, convertint el Parc de l’Alba en el hub de Data Center més important del país”.

Panattoni i Imparell Capital s’han presentat conjuntament al concurs convocat per INCASOL, però cadascuna desenvoluparà el seu propi projecte de manera independent, i preveuen una inversió que supera els 150 milions d’euros.

En el cas de Panattoni, ha adquirit una parcel·la de 68.058,56 m² en la qual preveu invertir un total de 100 milions d’euros en la construcció del centre de processament de dades més gran de Catalunya. Aquest centre atraurà grans oportunitats per a projectes industrials i logístics de tota Europa.

Per part d’Imparell Capital, ha adquirit una parcel·la de 11.514,74 m² en la qual preveu invertir 5,93 milions d’euros en la construcció d’una residència d’estudiants amb 375 places.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades