04
abril
2023


Comparteix a les xarxes

Aquest augment es deu en parts als 229 projectes d’inversió per part d’empreses multinacionals, un 11% més que en 2021, que generarà uns 19.500 nous treballs que s’implementen.


La base de dades fDi Markets és una eina internacional utilitzada per empreses multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial.


El conseller d’Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, ha destacat que la xifra rècord d’inversió estrangera registrada a Catalunya en 2022 és una dada excel·lent, ja que està vinculada a l’economia productiva i generarà treballs estables i de qualitat.


La Generalitat ha batut un rècord històric en l’atracció d’inversió estrangera en 2022 a través d’ACCIÓ-Catalunya Trade & Investment. A pesar de la volatilitat que pot generar aquest tipus d’indicadors, Torrent ha subratllat que el volum d’inversió estrangera registrat a Catalunya els últims cinc anys ha arribat als 20.300 milions d’euros, el que representa un augment del 29% en comparació amb el període anterior.


Durant els últims cinc anys, s’han registrat 950 projectes, el que suposa un increment del 58%, i s’han creat 44.500 llocs de treball associats, el que representa un augment del 82%.
Resumint, la inversió estrangera a Catalunya està experimentant un creixement constant i sòlid que està contribuint a impulsar l’economia productiva i a generar treballs de qualitat.

Torrent ha exposat que els principals projectes d’inversió el 2022 van ser d’empreses dels Estats Units, França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Japó, Suïssa i la Xina. I els principals sectors van ser TIC, maquinària i equip, infraestructura, equip electrònic i elèctric, aliments i indústria farmacèutica. 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades