07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

Segons un estudi realitzat per l’Agència Catalana de Turisme, Catalunya ha recuperat un 88% de turisme internacional aquest any, en comparació amb l’any 2019. També hi ha hagut un increment en el turisme de negocis, amb un 81% respecte a l’any 2019.

Per un altre costat, els turistes que més ens han visitat, han sigut dels Estats Units, suposant un 33,5% més que fa tres anys. Seguidament, han estat els Holandesos amb un increment del 24,11% i Suïssa i els països nòrdics amb quasi una quarta part. Malgrat que les xifres de França i Irlanda només van suposar un 5% més que l’any 2019.

Encara que les xifres siguin positives comparades amb l’any 2019, les despeses i les pernoctacions encara són inferiors a les de l’any previ a la pandèmia. Segons les investigacions, aquests fets estan condicionats pel tancament dels mercats internacionals tan poderosos, com són, Japó, Rússia i la Xina.

“Tenemos que mirar dónde estamos y poner las herramientas para adaptarnos a las transformaciones de mediano y largo plazo”, va exposar el ministre d’Empresa, Roger Torrent, mirant cap al futur 2023, a més d’afirmar que serà un any clau per definir quin turisme s’espera al territori.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades