31
març
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La xifra de sol·licitud de patents a Catalunya va representar el 33,8% del total de l’Estat
  • • Entre els primers sol·licitants de patents hi trobem diferents laboratoris farmacèutics

Les empreses, universitats i hospitals catalanslideren el rànquing de sol·licituds de patents a l’Estat espanyol. Igualment, Catalunya supera en nombre de sol·licituds a altres països europeus, com ara la República Txeca, Noruega, Portugal, Eslovènia, Hongria o Grècia, entre d’altres, segons les dades que l’Oficina Europea de Patents (EPO) va presentar recentment a Brussel·les.

L’any 2014, a Catalunya es varen fer 515 sol·licituds de patents, xifra que va representar el 33,8% de les 1.525 registrades al conjunt de l’Estat espanyol, per davant de Madrid (24% i 360) i el País Basc (13% i 199). L’informe posa de manifest que només a la ciutat de Barcelona, ja es van registrar 350 sol·licituds. Entre els camps que reben més sol·licituds destaquen els productes farmacèutics, el transport i la biotecnologia.

A Catalunya, segons la EPO, hi ha un teixit innovador, sobretot al sector farmacèutic, i prova d’això és que entre els tres primers sol·licitants de patents al nostre país hi trobem Laboratoris Esteve, que lidera el rànquing català, amb 23 sol·licituds el 2015, seguida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Laboratoris Almirall. També hi destaquen les farmacèutiques Galenicum, Lesvi, Interquim i Grífols, i entre les universitats i centres de recerca hi trobem les universitats de Barcelona Politècnica de Catalunya (UPC) i Pompeu Fabra (UPF), i les fundacions Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge i Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Pel que fa a l’evolució, el nombre de sol·licituds de patents a Catalunya es va incrementar un 5,7% l’any passat, respecte a les 487 registrades el 2014. Aquest creixement en l’àmbit català multiplica per 19 la mitjana de la UE, on només han avançat un 0,3%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades