26
febrer
2024


Comparteix a les xarxes

La col·laboració entre Catalunya i Flandes està en el llindar de transformar el panorama empresarial, com l’evidencia el recent acord entre ACCIÓ – Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya i l’Agència d’Inversió i Comerç de Flandes (FIT).

Amb l’objectiu compartit d’enfortir els ecosistemes de startups en totes dues regions, aquesta iniciativa es compromet a fomentar una relació simbiòtica, facilitant l’intercanvi de coneixements i recursos inavaluables entre Catalunya i Flandes. Basades en un compromís de col·laboració, les agències es comprometen a coordinar esforços durant els pròxims dos anys, amb disposicions per a possibles extensions, amb la finalitat d’impulsar el creixement de noves empreses locals, catalitzant aliances estratègiques i xarxes d’inversors.

Castellanos subratlla: “Flandes posseeix un impressionant ecosistema de startups caracteritzat per una dedicació fervent a la R+D i les tecnologies d’avantguarda, atributs que aspirem a conrear a Catalunya”. En destacar la importància d’establir vincles sòlids, albira un camí de creixement i millora col·lectiva per a tots dos ecosistemes.

En la mateixa línia, Demunter destaca la importància d’una cultura de col·laboració, on convergeixen diverses fortaleses per a superar desafiaments i capitalitzar oportunitats. “En crear sinergies entre les startups catalanes i flamenques, desbloquegem el potencial per a aprofitar les xarxes i l’experiència de cadascuna, impulsant-nos cap a noves fronteres en un panorama empresarial en constant evolució”, afirma.

Simultàniament, en un esforç paral·lel, Flanders Investment & Trade també ha consolidat una associació amb Tech Barcelona, subratllant el seu compromís de fomentar la innovació tecnològica a través de les fronteres. Miquel Martí, director general de Tech Barcelona, emfatitza la importància d’enfortir els llaços amb centres d’innovació com Flandes, reconeixent el seu paper com a referent d’innovació a Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats